Wednesday, October 19, 2011

Idea : Doorgift untuk majlis perkahwinan

Assalammualaikum semua :)

Hari ni nak share sikit idea rina tentang doorgifts.
sebenarnya, rina malas nak ambil tahu pasal doorgifts ni since banyak lagi benda nak fikir.
so Person In Charge (PIC) untuk doorgift ialah mak dan En Tunang :p

 tapi ada kawan rina minta rina share kan entry tentang doorgift pulak
jadi rina pun buat entry ini..harap dapat membantu sedikit sebanyak :)
Mak rina awal awal lagi dah bagitau, yang dia nak Buku poket "40 Rabbana" sebagai doorgift.
ilham dari kenduri kawan rina, Qayyim

rina pon try tanya Qayyim, berapa harga sebuah buku tu kalau tempah 1000pcs
Qayyim kata RM1++ sebab kulit lincin
uish..cam mahal jugak ye

then, rina suruh En Tunang surveykan lagi
cari yang kertas biasa biasa..

so terjumpa satu website - SBS Kad Kahwin

yang menawarkan harga yang sangat rendah
RM980
1000pcs kad kahwin (kertas Artard Tebal dan lincin)
1000 pcs buku doa
termasuk kos penghantaran!

murah kann?
kebetulan, last week, en Tunang outstation ke utara, dia pon singgah kejap kedai ni
dan ambil satu contoh buku
walaupun bukan kertas lincin tapi still cantik :)
antara gambar buku 40 Rabbana tu

oleh sebab sangat berpuas hati, kami pon decide nak tempah :)

ada banyak lagi design.
maybe boleh tukar jadi Yassin atau pon Mathurat.


ataupon korang burn dalam CD
macam ni

cantik sesangat kan?
rina tak pastu pulak kat mana nak buat CD ni
dah google tapi tak jumpa
gambar atas ni yang rina dapat dari opismate punya anak :D

kebanyakannya ramai DIY (Do it Yourself)
memang jimat kan?
nak tengok DIY bolek klik blog INI dan INI

tapi doorgift ni limited to muslim only dan untuk yang dewasa.

so masih perlu fikir doorgift untuk kanak kanak dan non-muslim

untuk kanak kanak maybe makanan lah kan
jangan lah bagi gula gula..bagi lah muffin ke 
atleast boleh bagi pada non -muslim juga :)

doorgift makanan tu, google lah..banyak je ada hehe

sebenarnya dah malas nak menulis :p

so bakal bersambung hihi :D



9 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Cik Zimie 19/10/11 9:15 PM  

hai rina, uisss mcm link blog zimie je tuh:)

haah DIY je dear.tp kalau kunatiti byk, jenuh gak nak membuatnya.kalau setakat 100pcs ok kut.huahua.

done link u dear rina:)

nurul izayani 20/10/11 12:19 AM  

sy bg yasin as doorgift..dpt 80 sen..tu pun jenuh mencari,hehe..

FARAH YASMIN 20/10/11 9:59 AM  

Hye Rina
doorgift yg menarik..boleh jadi kenangan sampai bila2..
ouw,cover tu leh DIY je..lagi puas hati =)

~ NANA ~ 20/10/11 10:36 AM  

time akad nikah sesuai sgt2 kalo bg surah yasin as doorgift...dulu time kenduri nana, ingt nk bg yasin gak ms mjlis resepsi tp ramai yg bantah sbb takot org terduduk or terpijak nnti...huhu

utk cover surah yasin/surah2 pilihan tu, byk sgt2 vendor yg blh buat cantik2 mcm creatively design, warna inspirasi, dear azalea, etc2...hehe

Hunny Kitty 20/10/11 4:02 PM  

suka door gift macam ni...asalkan tetamu tak campak or letak sepah2 dah la

Rina (◕‿◕)✿ 21/10/11 11:46 PM  

Cik zimie : eh yeke hihi..terpinjam jap :P thankss zimie :D

izayani : ohh murah gak tu kan..tp mak berminat rabbana ni gak

Farah Yasmin : Cover dah siap2 da..klo nak design sndiri lg mhl..tp mybe leh tmbh reben :)

nana : erk..time akad xde doorgift leh x hihi..pngntn budget :p

spe2 yg tduduk tpijak tu tggung sendirila kot huhu..

oo thankss nana sgt2..nnt rina survey :D

feckry : yup

hunny kitty : hopefully :)

Anonymous,  19/11/12 7:11 PM  

[url=http://www.uggbootscheapsale.info]ugg sale[/url]
on [url=http://www.uggbootscheapsale.info]www.uggbootscheapsale.info[/url]

ananaifa enterprise 24/2/13 3:26 AM  

-salam perkenalan dan akak nak tumpang iklan sikit ye TT-

Salam to blogger sume ^___^

mencari cari doorgift utk majlis kenduri kahwin mahupun jamuan keraian anda? cuba lawati blogspot Ananaifa di waffle-comel-ananaifa.blogspot.com dan sekiranya berminat dengan tawaran kami, bolehlah proceed for next action ya!

//Jazakallah & Jazakallah again TT ^___^//

Related Posts with Thumbnails

✿ VVIP Visitors ツ

Make your own

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


✿Gossip Box ツ

  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top