Wednesday, October 05, 2011

Photography dan videography

Perlu ke tak? Bagi rina memang wajib. Tapi nak guna pro or khidmat kawan kawan je ke..it depends.

Rina pun tengah pening..nak jimat dan besederhana sebenarnya..
Tapi cam best je kalau ada pro photographer dan videographer yang ambil dan edit gambar kita..

So rina pun start survey..

Memang terkejut..semua pon main atas seribu..kalau nak cover 2 event laa..akad nikah dan sanding..

Nak pilih salah 1 event..tak tahu nak pilih mana..kalau ikut moment.. Memang la time akad nikah kita nak rakam..tapi rina punya akad nikah sangat simple kot..plan taknak pelamin..nak doa selamat camtu je

Time sanding je best sikit..yeke best? Hahah..best la kot, lagi ramai datang, perlu lahh rakam.

Last last rasa nak rakam dua dua event yang bagi rina sangat penting dalam hidup rina..

After survey banyakk banyakk..

Akhirnya rina come cross satu production ni..

Offer pakej ni


Package 5 RM 2200 (Videography+Photography)

Akad Nikah

-3-6 minutes video highlights in high definition quality(HD)
-30 minutes full highlights in high definition quality (HD)
-2 cinematographer

Bersanding

-3-6 minutes video highlights in high definition quality(HD)
-30 minutes full highlights in high definition quality (HD)
-2 cinematographer


+

Photography

-2 days event
-1 Custom Album 15″ x 11″ (40 pages of custom design)
-5 hours of coverage per event
-Unlimited Shot and Softcopy Photos (DVD)
-1 x Outdoor Photoshoot Session (bonus)


------


Murah ke tak?

Gambar boleh tahan lahh..video pun cantik..

Tapi kenapa murah? Risau plak rina haha..

Kalau yang baca ni, ada pengalaman dapat video dan photog tak best, plsss share ur story with me..

Pening2..nak ke tak nak?



- Posted using BlogPress from my iPhone

13 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Lelaki Ini 5/10/11 8:49 AM  

meh sy tgkap gmbar kamu..
free jewk..
tapi kan..
memg hodoh!

Liyana 5/10/11 8:51 AM  

better mahal tp puas hati :)

sbb pengalaman dulu, nak amik yg murah2, sudahnye photographer lupe wedding kami, dasyat x? utk nikah, sanding n tandang xde OP pun, sedih giler, huhu... pilih la yg org selalu amik, hihi

n try tanye knape murah? hehe

ku-cit 5/10/11 9:04 AM  

kalo tgk pada harga n service yg dioffer nampak mmg murah...nak tau kualiti ke tak try tgk hasil kerja diaorg seblm ni...kat situ nanti da bole nmpk kan..

anaztasias nora aira 5/10/11 8:20 PM  

nora xambik pakej combo sbb saje nak kreativiti lain2...hehehe :)

~miE_kEr~ 6/10/11 12:40 AM  

hai..kte serupe tgh dok pk2 utk kawen..sy bln 12 nnt..

just nk share la wat i have done..
i amek pakej 5888 yg kt weding fair ari tu..tp kalo kt umh dpt 4888 je kn..i add another 650 utk cover skali blah bertandang..

so yg i dpt
1. nikah - make up, accessory, bntl, n gambo
2. sanding - baju(kte le design sendri,first user), accessory, make up, pelamin, red carpet, bunge2, gambo
3. bertandang-baju,accessory,gambo n make up
4. b4 weeding day le pre make up+test baju2 yg mcm2 jns+picture die amek(soft copy+guest board die bg)
5. album yg die bg-story album beso 2(blah laki,pomwn),4 sticky album(2 laki, 2 pomwn), frame beso 2,4 kecik.
6. outdoor le buat ble2 mse valid dlm 2 taun(dh de ank pun le je)

kalo kte pecahkn satu2 lebih kurang sme je..so i share dgn bakal wife i around 2-2.5k n selebihnye die..bnde senang nk setel sbb sorg je yg kte bhubng..so pe2 just roger sorg tu je..

tp i tak tau la kn bgs lg ke tak..sbb tak abes dptkn full service die lg..

Mashitah 6/10/11 8:26 AM  

haah,..memang murah. kalau diorang bagus, memang rezeki Rina nampaknya.

Tips:
1. tengok hasil kerja diorang, kalau gambar, sharp tak, atau pecah2, editing dia ok ke? nampak fake ke? atau editing melampau?

2. try usha ex customer dia. kalau mereka puas hati, InsyaAllah Rina akan puas hati.

3. Tanya cara bayaran mcm mana. Kalau boleh biar full payment settle lepas diorang deliver product, so kalau tak puas hati, boleh eksen tak nak bayar <- kejam sikit tapi berkesan.

4.Amik contoh hasil kerja, minta pendapat org ramai, kawan2 yang reti bab2 gambar2 nih. Kalau diorang kata lawa, ok,...maknanya memang bagus :)

Rina (◕‿◕)✿ 6/10/11 11:39 AM  

Lelaki ini : boleh2. Kalau free hodoh2 pn rina nak hehhe

Liyana : laa yeke..rina rasa dia murah sebab baru nak naik kan..

Kucit : ok gakla kualiti dia..tapi takla hebat cam production lain

Nora: kalau mcm tu x lagi mhl kerr

Rina (◕‿◕)✿ 6/10/11 11:42 AM  

Mie-ker : perghhh murah gile? Cmne nak dptkan promotion mcm tu ek?? Sng xya nak pikir dah huhu

MashItah : thanksss for the tipss. Rina nk tny psl payment tu..thanks ek :)

نورازريناابوحيري 6/10/11 1:10 PM  

liyana: scary gile xde OP masa wedding. wajib kot amik2 gambar bagai ni...

Rina (◕‿◕)✿ 6/10/11 2:41 PM  

tu la pasal..bleh jd sedih spjg ari huhu

~miE_kEr~ 9/10/11 3:49 PM  

bkn u g ke weeeding fair..tak jmpe ke promotion2 rm4888/5888 ni??

try usha blk kalo u g lg..n tnye je pe yg rse nk..n tgk die le bg brape..

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top