Monday, October 10, 2011

Dorra Sliming & Esthetika Slimming Centre

Rina ada beli slimming voucher dari Groupsmore bagi kedua kedua slimming centre tersebut

RM18 untuk 2 kali sesi di Dorra Slimming, Mid Valley.
RM36 (kut) untuk 2 kali sesi di Esthetika Slimming Centre, Ampang Point.

sebenarnya dah lama rina pergii
tapi nak tulis jugak untuk peringatan diri sendiri :)

Esthetika Slimming centre.

sesi pertama rina dah cerita di SINI

after about 1 month rina kembali untuk sesi kedua.
sesi untuk slimming juga tapi rawatan berbeza

sampai sampai, rina minta air tau..haus pulak..
tapi dia suruh timbang dulu --> **kg
then rina pun mulakan rawatan..

macam biasa buka lah apa yang patut :p 
then dia sapu bahagian tertentu dengan krim panas kemudian dia balut dengan plastik lutsinar tu..
dia selimutkan rina dan suruh baring selama 20 minit
dia cakap, nanti panas, kena tahan sikit
tapi rina rasa biasa je..siap tertidur lagi :p

lepas tu, dia minta rina mandi...yelah..berminyak minyak jadi kulit tau

after tu, dia mulakan rawatan urut pakai mesin..
mesin tu macam bebola yang pelbagai bentuk
dia sapu krim then urut urut..
bebola tu boleh tukar tukar bentuk..
err..susah nak explain :p
tapi yang penting macam tak de effect je :p

after semua rawatan, rina pon pegi timbang. tengok tengok naik 100 gram?
hahah
dia cakap tadi rina minum air
erk..
rina minum tak sampai segelas pun huhu..

ape pun, pelayan dia baik..
dan dia tak paksa paksa..

yang penting Esthetika tunaikan janji iaitu 2 sesi rawatan mengikut voucher yang dibeli.

Dorra Slimming Centre

Ingat tak rina beli RM 18 untuk 2 sesi di Dorra Slimming centre?
rina ada terbaca yang slimming centre ni suka mendesak macam Slimming World
tapi rina tak pernah pulak pergi Slimming World
jadi tak tahu tahap ke'desak'an mereka hihi

sampai sampai je centre tu, terus jumpa pakar runding dia..
dan terus dia cerita pasal selulit, fat dan sebagainya
dia siap tunjuk gambar badan orang yang teruk teruk
yang menakutkan..
then dia suruh rina buka apa yang patut time tu jugak!!
giler kan?
rina tanya la..eh..takde CCTV ke?
masa tu dalam ofis lagi kot
dia cakap takde..

after rina cek..takde baru la rina ikut arahan..
lepas tu, dia buat buat terkejut tengok rina
dia cakap badan rina dah tahap kritikal?
choiii!
kalau rina kritikal, yang size XXXL ape pulak?
over kau jahh!

tapi time tu, rina macam jadi rendah diri..
rina rasa diri rina buruk sangat sangat!

so rina macam nak terbeli dah pakej dia yang bernilai RM2500!!
konon boleh ezypay..bayar ansur ansur selama 2 tahun..
tapi tu baru 10 treatment..
mana lah tahu kena tambah lagi kann

tapi rina macam tak dapat fikir..
rina nak gak jadi lebih cantik..
then rina call mak..
mak macam tak kisah..sebab duit rina kan..
lagi pun mak mana faham taktik orang sekarang berniaga

rina call En Tunang
terus En Tunang tak kasi
dia suruh simpan dulu duit..
lepas kahwin baru fikir..sekarang simpan dulu

fuhh..nasib baik ada En Tunang..
then, rina pun bagitahu lahh promoter tu,
rina cakap "My Fiancee tak bagila..dia kata nanti after kahwin dia sponsor I"

then promoter tu hasut hasut
"ala..nanti your fiancee cari perempuan lain baru tahu. lelaki memang macam tu..nanti dia cari perempuan lain"

T___T

lama gak lah..
dalam sejam sesi pujuk memujuk..

akhirnya rina cakap, takpelah nak try yang voucher dulu..

dia cakap after try ni, dah tak dapat diskaun lagi..
tapi if u bayar RM500 jadi member, diskaun tu still valid

hoh?!

rina cakap lagi sekali, taknak..saya nak try dulu!

then dia cakap "i suggest u buat 1 kali saja treatment, i boleh upgrade krim slimming ni jadi krim sllimming booster"

cehh..cakap jelah, taknak bagi 2 kali sesi!


rina pon ok je lah..
tak sanggup nak datang lagi sekali dah!

so 1st sesi, 
dia sapu slimming booster di bahagian tertentu..
lepas tu dia macam guna pancaran infrared kot...dia pancar macam torch light di bahagian tersebut

lepas tu, dia suruh rina masuk dalam satu tiub yang besarr..
macam nak scan otak tu!
tapi badan yang masuk..
tiub tu siap berlampu macam disco!
macam mesin cahaya masa! haha!

dalam 20 minit camtu..setel!~

lepas tu, dia timbang..adalah dalam 700g kot hilang
tapi dia declare rina dah turun 1.2kg =_=" 
lepas bersiap semua,
dia tak kasi balik lagi
dia suruh berbincang lagi dalam bilik.
kali ni bukan sorang promoter malah 2 orang yang datang pujuk!!!

fuhhh
dalam 20 minit gak kot!
sampai rina macam buat muka menyampah dan malas layan baru dia lepaskan..

memang giler..
rawatan nye 1 jam je..sesi memaksa memujuk yang 2 jam

so itu adalah kali terakhir rina pergi..

sekarang ni malas nak pergi dah..

TRAUMA!






11 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Cik Puan Mimi 11/10/11 9:46 AM  

eii..teruknya..dora slimming centre tu kat mane rina? takot la main paksa2 camtu..kte nak try je dlu..

Berudu 11/10/11 11:38 PM  

to be honest most of slimming centre pon camtu..gi la kat yg feymes amos pon lagi hebat pujukannya...boleh stress dibuatnya..hehe...bek g tmpt yg bese2 jek...ok gak kot...

Anonymous,  30/5/12 9:31 PM  

i have the same experience also....
they FORCE me to pay the RM 500 for the membership! memang celaka!

Anonymous,  8/9/12 1:47 PM  

sy pun ada pengalaman mcm awk jg..memulanya sy beli voucher rm28 utk 2sesi..lps g ke dorra md valey,consulltant dia cbuk suruh beli pakej dia..lepas dkt 1jam sesi memujuk, sy pun terbeli pakej dia harga rm2500..then after 2kali treatment, sy pulak pregnant, sy stop treatment.. Xlama lps 2, sy pula kena transfer keje ke jb..so kena pospone lg..cuti raya br2 ni,br ada chance pegi smbung treatment,lgpun slps be$alin pd januari haritu, berat bdn mmg naik byk sgt..bygkan,pakej lama pun Xabis lg, masih ada balance 10treatment, dia suruh sambung lg n tambah duit lg 2.7k..katanya 2harga special..mmg celaka btol consultant dorra ni..dahla paksa2 mnta kad kredit sy pula 2..kpd anda semua., sy nak bepesan, jgnla anda pegi ke dorra..

Seni @ Nana @ Yus 27/12/12 12:16 PM  

saya baru je pegi dorra last saturday. kena goreng gak. hhuhu.. dia suruh jadi member rega 500. then dia kata best price. huhu. rupanya bukan aku sorang je dah terkena.. haduh.. nasib baik baru bayar deposit 100 je. tak mo la pegi lagi dah..

~YUN~ 25/1/13 11:24 AM  

same here!!!i da terjebak pay for rm500!!another 5 treatment to go!tapi tgklaaa..lepas die amik duit kite xder pn kol balik ingt kan appointment...serius menyesal beli voucher tu! =(

Lanun Giler 4/6/13 9:25 AM  

Tkut nk pegi dorra, , bek minum obat herbalife..agi aman kn..

Anonymous,  14/1/14 7:34 AM  

ops..saya dah terjerat..menyesalnye tak buat review dulu sebelum pergi..ada tak yang dapat claim balik duit if cancel treatment?HOW?
Please help me..

Anonymous,  13/4/14 12:24 AM  

Klau tak amik pakej or jdi mber tu tkpa kh??cuma byr rm28 sj..pls help me..

sueieala,  26/10/14 3:51 AM  

Penglaman saya g dorra pada 24.10.2014. Mula2 sy dapat pakej dari credit card. Katanye 2 sesi n free. Sape yg x seronok kan...bila nk ubah diri sendiri. Seperti yg rina ckp..mmg ye mereka wat muka terkzut....macam teruk sgt badan kiter nie..@ saya rs mcm cermin mereka ajer yg problem, menampkkn kiter lbih jelas kelihatan gemuk...timbang berat ka. t umah lain..sampai sana...terlebih kira la plak...pelik gakk kann...skrg member kan rm500 tp skrg rm600..mcm biasa percuma mcm2. Awl2 lagi sebelom kesana, kad kredit, debit card sime sy tingglkn n dlm wallet cuma bwa rm5 ajer...tuk parking...hehehe...cz dh tau dh takrik dorang kannn...mcm2 pujuk suh ambil pakej...so ckp ajerla..apa leh wat...I mmg x bawa apa2 pon...haha..jgn lupa ic tranfer kat tempt lain agr mereka x tengok wallet kite ms mebukanye...mata dorang nie mcm melilau ajer ngok ape yg kiter ada n jam aper yg kiter guna kan...so masa nk masuk tunjukkn anda seperti org susah...so susah dorang nk tekan kiter plak..alhmdulillh nasib baik lom terjerumus lg....

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top