Monday, October 31, 2011

Fesyen perkahwinan berpurdah





Ni gambar yang rina ambil masa di pameran pengantin di SACC convention center, Shah alam. Tema pada hari itu ialah Arabian Night. Thats why pengantin berpurdah.

Cantik kan???

Personally, rina rasa sangat trend dan cantik. Macam gimik hehe!

Tapi kan, lebih elok if pakaian yang dipakai tu pun bersesuaian lah dengan imej berpurdah. Tak salah kalau rina cakap imej berpurdah menggambarkan imej Islam juga.

Sebab tu kita kena tahu apa tujuan kita berpurdah. Janganlah berpurdah sekadar tema apabila dengan berpurdah banyak hikmah yang kita peroleh. Contohnya tak mahu wajah kita yang dicantik ditatap oleh orang bukan muhrim sampai naik nafsu mereka.

Walaupun hanya sekejap tapi its good for practise :)

So for me, if nak berpurdah, pakaian perlu menutup aurat, longgar dan tidak jarang, bertudung labuh menutupi dada. Dan kasut bertutup serta berstokin.

It is just my 2 cents. :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

9 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Mr feckry 31/10/11 3:20 PM  

terbaik..kenapa wa tak terfikir masa kenduri wa ari tu

ni@ @in 31/10/11 3:28 PM  

setuju ngan rina..
kalo nk berpurdah, pakaian,tudung n lain2 aksesori rasanye kna la bersesuaian yg imej purdah tu kan..

FY 31/10/11 3:30 PM  

cantik..aah,setuju dengan awak =)

choclairissa @ intan 31/10/11 4:18 PM  

betul ckp u dear..kadang2 pakai purdah utk nampak lain je..tapi baju ketat gile..tibe2 teringat time artis sari yanti akad nikah dulu..

Cik Zimie 31/10/11 5:04 PM  

agreed.dia ingat berpurdah untuk fesyen sahaja.kebanyakkan org pun macam tu gak pe.pakai tudung tapi still menampakkan tbuh badan+ketat+jarang.muhasabah utk diri sendiri jugak.huhu

lionteen 31/10/11 9:01 PM  

sgt setuju. pernah g wedding hr tu, pmpuan tu pkai purdah, tp ntah la, mcm pelik. bukan pelik sebab purdah tu. tp sebab bj die.

Berudu 31/10/11 10:30 PM  

betol ar akak ckp, pengantin berpurdah cantik nampak mate jek,dari mate turun ke hati,tapi kalau atas jek berpurdah bawah dres ketat metat, mcm tak kene..maybe tang bau boleh tukar stail MAXI DRESS...tetap nampak cantik :)

maryaaaaaaa 1/11/11 9:09 AM  

sy setuju gak. mcm x manis dipandang kan..

Rina Lia (◕‿◕)✿ 4/11/11 6:38 AM  

alhamdulillah ramai setuju :)

Related Posts with Thumbnails

✿ VVIP Visitors ツ

Make your own

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


✿Gossip Box ツ

  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top