Friday, June 18, 2010

Alhamdulillah dapat kerja dah~*

Japanese Mimio Girl Emoticons semua!

Rabu lepas, rina ada interview dekat Cheras. 
Rina apply kat jobstreet. company Supreme as a Product Engineer.

agak senang la interview dia sebenarnya.

tu macam company malay, nampak ramai malay je. interviewer pon malay.
interview ada malay, ada english

meh sini rina share sikit soalan apa yang dia tanya

- ada tanya pasal subjek apa rina ambil
- ada bonded tak
 Japanese Mimio Girl Emoticons
- cerita sikit mengenai internship
- ur ambition
- define in ur own word what is "Responsibility"
- define in ur own words what is "Initiative"
-  what criteria of a good employee
- what u learn from ur previous job

ape tah lagi.

then dia tanya ada apa2 soalan tak.
Japanese Mimio Girl Emoticonsrina tanya :

- gaji berapa hee (rina cakap rina nak rm2000 atleast :p tapi dia bagi RM1900 )
- kalau dapat bila start
- ape responsibility as a product engineer
-berapa orang dia nak ambil 
(sebab masa time rina ada 3 orang datang interview)

ape tah lagi. agak lama sebenarnye borak, bos dia sangat baik, friendly.

dia cakap dia nak bagi result dalam masa 2 minggu.
tapi tadi pagi call Japanese Mimio Girl Emoticonscakap rina berjaya n boleh start isnin depan.

Japanese Mimio Girl Emoticons
adoi.
rina ada 2 lagi interview patutnya next week. terpaksala cancel.

keje je la dulu ni kan.. Japanese Mimio Girl Emoticons

doakan rina dapat belajar banyak,
dan berjaya jadi pekerja yang cemerlang wah semangat heheheJapanese Mimio Girl Emoticons 

tadi rina dah shopping, sepasang kasut, 2 kemeja dan selai seluar slack.
SOGO ada sale hehe
Japanese Mimio Girl Emoticons 
okla, nak tido kejap. malam ni nak pegi Shah Alam jumpa my baby Mia
Japanese Mimio Girl Emoticons


10 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

shidasyakirin 18/6/10 4:49 PM  

bertuah badan..tahniah2
product engineer tu wat apa keje ye?

starzieti 18/6/10 5:33 PM  

wah, congrats ! ;)

faRk 18/6/10 6:34 PM  

tahniah rina...apsal x bgtahu awal2, bleh saya bg adiah...(konon2)

Bert 18/6/10 6:44 PM  

tahniah dan slamat bekerja..dah gaji jgn lupa..ekeke

Rina (◕‿◕)✿ 18/6/10 7:08 PM  

shidasyakirin : thanks :) buat product untuk company ni kot. compny ni jual education kit kat kolej2

starzieti : thanks :)

fark : thnks :), xpe. rina x kisah dapat adiah lambat pon hehehe

Bert : thanks :) hehe, dpt gaji buat2 x kenal la :P

Aimi Dayana 18/6/10 7:55 PM  

tahniah ye kak rina.. happy for you. ^-^

jum datang sini. ^-^

Nazatul shima 18/6/10 9:36 PM  

wah!tahniah rina dear!!!;)
mcm bez je keje tu..keje elok2 k!:)
nnti lanje cma bulan 8 ti..cma nk gi kat abg konvo kat uniten bulan 8 nnti..ehehe..:)

intanurulfateha ❤ 19/6/10 9:42 PM  

congrat rina
tp kn, klu da dpt keje tu pun, g je lah intebiu laen tu
mne tau, gaji yg die offer lg banyak! ;)

mohdhairihassan 21/6/10 1:38 AM  

wahhhh congratz!
starting salary pun bleh tahan.. $.$
hehehe...
btw,nak tumpang tanye sket..
dulu mase study awk amek kos ape eh..?

Rina (◕‿◕)✿ 21/6/10 12:13 PM  

aimi : thanks :)

cma : yeke??then cya there! nak bunga k hehe

intan : tapi kalau g inteview kene amik half day..br je stat kan

hairi : hehe. $_$ electrical power engineering

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top