Saturday, June 05, 2010

Tutorial : Download Torrent File

Hee..
Kot kot ada yang tak tahu lagi
sebab rina pun baruu je tahu tahun ni :p

Torrent File ni, macam movie, series, lagu la
macam MediaFire, RapidShare

tapi lagii laju
dan banyakkk pilihan cerita
dan sangattt mudah!

First Step:

Download BitComet here.
(tak kisah version berapa..boleh google je. banyak place untuk download BitComet secara free)

Second Step:

Lepas download, korang Run je lah BitComet macam biasa.

Then Click Sign Up untuk dapatkan BitComet Passport secara free.

*Click to Enlarge*

Third Step

Sign In dan Mula mendownload yey! hehe

ada banyakkk link untuk download torrent ni
korang just Google je. Mr Google yang baik hati akan memberi korang macam2 link

Tapi Miss Rina nak bagi dulu la sikit..untuk memudahkan korang =)

English Series : http://eztv.it/
English Series & Movies : http://btjunkie.org/
Korean, Japanese, Taiwan etc. Drama : http://www.d-addicts.com/forum/torrents.php
Malay Series & Movies : http://torrent.jiwang.cc/

Tapi rina tak tahu kenapa nak download yang Malay punya lambat sangat.
Maybe internet lambat.

Lagi satu, korang tak perlu pun register kat website2 tu, download je terus.

Lagi dua, nak lagi laju, korang boleh bayar yuran dalam RM30 min. Yang ni Rina pun tak sure. nanti rina update lagi.

Sekian Terima kasih
Any enquiries just ask me below~

^___^

21 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

**hudalulu** 5/6/10 1:19 PM  

sebelum nida banyak kali try..tp asek tak dapat je..huuhuh...kali ni nak cube lagi la

TTT 5/6/10 3:13 PM  

macam youtube ke rina

Rina (◕‿◕)✿ 5/6/10 3:16 PM  

hudalulu : cube2. senang je. taktau tanye rina k

TTT : a ah.youtube ade part2 untuk 1 episod. ni terus je download. n boleh download banyak2 sekali.

tapi youtube boleh tengok terus. ni kene download dulu

Rina (◕‿◕)✿ 5/6/10 3:16 PM  

Plus, kalau series english ke movie ke, cepat je keluar hehe :"D

Umie gg rabbit 5/6/10 3:47 PM  

Saya dah follow awak..
Follow kite balik yerk :)

MyHePpInEsS 6/6/10 1:02 AM  

thankz rina...akhirnyer dapat juga mendownload...

MyHePpInEsS 6/6/10 1:02 AM  

thankz rina....akhirnyer berjaya mendownload gak...

Rina (◕‿◕)✿ 8/6/10 5:36 PM  

gud2 hehee..welcome :D

FaRizatUL afiQaH bt dAhAri 15/7/10 6:02 PM  

salam...nk tny,,bila nk sing up 2,,die mmg kne isi form die dlu keh??
sbb ble sy click sing up,,die trus kua y username n password 2,,ble click sign in,,bru kua y form 2...
keliru...huuuuu~
=.="

era 5/9/10 11:28 PM  

rina!!!...nak tanya skit...
kte dah download n sign in bit comet..
tp xth nak cr link 2 mcm mane....amik link yg mane 1????..

Rina (◕‿◕)✿ 6/9/10 12:51 AM  

farizatul : waaa rina xpasannn..baru pasan harini huhu... tak paham? isi je form ape2 yg die minx. snang je sbenarnye sign up tu...

era : pegi link2 yg rina kasi. klik je tajuk. tekan "download here"

ok x?

era 6/9/10 2:15 PM  

salam...
rina...x fhm larr...
kan kne isi url...x au nk cri cmne...
x rti nk d0wnload..huhu

era,  6/9/10 2:21 PM  

ok2..
dh reti !!!
thanx

~Ney Ezzo~ 16/9/10 10:01 PM  

download muvi malay mmg lmbt gle....hhuhu...download muvi bi cpt cket...kalo malay muvi berbelas2 jam nk download.....huhuhhu

Rina (◕‿◕)✿ 17/9/10 6:53 AM  

bbelas jam ok lagi. kalau berhari2?? huhu. lg demam hehee

adda,  10/12/10 12:22 PM  

salam...rina...bru cube buat...hmm..mmg dy lmbt skit eh?...mcm xjalan2 je...huhuhu

adda,  10/12/10 10:06 PM  

dh sign in..try lagik td then bru nmpk gerak..tp lmbt sgt..mmg cmtu eh?..=)..xtau sbb xprnh download pn..sllu amik ngn member..hehe

Rina (◕‿◕)✿ 11/12/10 11:06 AM  

intenet slow kot?

donlod cte ape?

klo english series donlod kat eztv tu laju gkla

klo lain agk lmbt la

Ekmal Hisyam 30/9/12 10:26 PM  

Kak, lps download kat web tuh, nak buat pe pulak ??mcm mne??

Marius Manole 21/9/17 8:32 PM  

Hello,

Our website domain name changed from soft82.com to download82.com. Please update the link from your website (http://www.soft82.com/download/Windows/BitComet) accordingly.

You can use one of our badges from: http://www.download82.com/badges/

Thanks & Regards,

Marius Manole
The Download82.com Team
support@download82.com
www.download82.com

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top