Saturday, July 10, 2010

Bagaimana nak nampak cantik bila pakai inner syria dan shawl?

Sekarang ni trend inner syria dan shawl kan?


dari anak tudung 1 tone color sampai ke 4 tone color 
amik kau, berwarna warni kepala!
hehhee!

bila tengok orang pakai cantik, rasa teringinnn je nak pakai
macam hot je 
tapi bila diri sendiri pakai
tengok kat cermin
jadi confius
ni muka aku ke donat Big Apple?
zzz


bagi rina, ada certain jenis wajah je yang sesuai mengenakan inner syria ni

dan yang pasti, wajah rina memang tak sesuai sangat lah
huhu!

tapi..
bila semua orang pakai, nak jugak ikut trend.
rina pon beli jugak la sehelai inner syria 3 color tones :p

dah lama beli, tapi tak pakai pakai
dan akhirnya tadi, rina pakai jugak..
keluar dengan Mak, so berani la pakai
kalau dengan kawan kawan malu jugak 
nanti diorang kira radius bulatan muka rina berapa :p :p
muka rina bulat ok!


 ni dah puas cari angle terbaik sambil kecut kecutkan pipi
hihihi!


cantikkan shawl tu? RM5 je di pasar malam Jalan Tar
anak tudung syria tak ingat berapa
*sempat promote*

Rina taknak bagi tutorial bagaimana nak pakai inner syria dan shawl ni
sebab memang dah banyakkk blog sediakan tutorial ni
tanye je Mr.Google :)

Rina just nak share pendapat rina 
wajah macam mana yang nampak cantik bila pakai?
dan bagaimana nak nampak lebih cantik bila pakai inner syria ni?

pendapat kawan kawan pun rina alu alu kan
rina akan tambah if ada yang bagi
^__^

(1)
wajah yang kurus dan mempunyai dagu yang panjang 
paling sesuai sekali bila pakai inner syria ni
tapi kalau dah muka berbentuk bulatan pahang apa boleh buat
anggap je lah anda comel seperti doraemon :p

(2)
Muka haruss lah bersih licin dan bebas dari jerawat batu 
lebih lebih lagi di pipi
pakai inner syria dan shawl ni, 
memang akan menyebabkan kulit muka anda mendapat lebih perhatian
dari belah kanan kiri bawah atas memang akan nampak kulit muka anda
kalau pakai tudung biasa boleh tutup tutup lagi, atau tutup tutup dengan rambut

jeragat, bekas jerawat sikit sikit tu bolehla dimaafkan
tapi kalau boleh cover dengan bedak yang tebal atau guna concealer

(3)
mereka yang mempunyai kening lebat dan tersusun pasti akan nampak lebih menawan apabila mengenakan tudung syria ini
ok. dah terkeluar ayat magazine
hehehe!
betull
kalau kening tiba tiba botak kat tepi memang nampak cacat
macam rina ni
cuba perhati betul betul


hehe cacat kan T_T
so lukis lah dengan eyebrow pencil bagi nampak tebal dan tersusun sikit

(4)
then pakai eyeliner a.k.a celak
baru rupa bajet bajet arab
perasan tak? perempuan berwajah arab nampak sangat cantik bila pakai inner syria dan shawl ni


(5)
hidung mancung juga merupakan 1 bonus
bila pakai inner syria dan shawl ni, muka nampak luas kan?
so kalau hidung kemek tak berapa tinggi, nanti dari tepi nampak rata je
bonus je tu
tak mancung pun takpe
mancung dan kembang pon takpe hehehe!

(6)
lemak berlebihan di bawah dagu juga boleh mencacatkan penampilan
eksesais muka selalu oke?
jom lawan, lemak bawah dagu sape paling tebal, nak tak? haha

(7)
 pakai shawl tu kemas kemas sikit
pin dengan jarum peniti di tempat tempat yang sepatutnya
jangan nanti terburai pulak

 
 
tu je kot pendapat rina tentang pemakaian inner syria ni

apa apa fesyen pun
fesyen tudung bawal (segitiga) biasa gak paling cantik 
nampak kemas, cantik, ayu
kan kan??

so jangan lah sedih kalau muka kita tak sesuai pakai inner syria ni
hehe!

sekian terima kasih :p

20 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

arch-t 10/7/10 9:36 PM  

setuju!tudung bawal gak bes (kes xsesuai pakai tudung berfesyen2) hahaha :D

wawa syaida 10/7/10 9:51 PM  

hai rina...wawa pun baru 1st time pakai inner syria ni...tingin sangat dah nak pakai...so guna formula sendiri untuk sorok sikit pipi tembam + lemak bawah dagu...ok..klu nak tengok muka wawa + inner syria tu...rina tengok entry isnin ni k kol 10am....wawa set publish ari tu +_____+

dak eina (◕‿◕) 10/7/10 10:05 PM  

salam.

eina teringin nk pakai inner shawl nie. tp xde peluang nk beli lagi. hihi. rina pakai tu ok pe. kena je ngan rina ;)

Nina Aman 10/7/10 10:33 PM  

rina...syarifah nur tu x-classmate saye...dia memang cantik..pakai syria pun memang kena...(=
tp,kamu pun cute jugak pakai syria...saye yg mcm dunkin donat...

cik paro 10/7/10 11:12 PM  

adoi..
saya pun pakai gak inner syria..
memang bulat habis..
dagu memang berlpis2..
tensen jek..

iqbalsyarie 10/7/10 11:27 PM  

Tak sangka aku baca entry ni sampai dgn khusyuknya..padahal takde kena mengana pun dgn benda2 tu.hehehehe
Latest post:Menarik!Kisah pemabuk bersolat

Azuan 10/7/10 11:30 PM  

Sebut jer pempuan arab, diorang mmg cantik.. hehe.. pakai mcm ni lagi lah cantik..

♥PrinCeSs KellY Eun♥ 10/7/10 11:52 PM  

sis rina comel jak pakai syria tu..^^,weeee~~

mama rifQy 10/7/10 11:58 PM  

alahai..Rina da cantek..sesuai je pakai tudung syria tuh!
Iklas ni =)

Rina (◕‿◕)✿ 11/7/10 1:07 AM  

arch-t : hahah samela kite

wawa : wa ade formula ke. kene share ni! nanti rina datang. remind me :)

eina : thanks eina :) kempis pipi tu :p

nina : oo tak kenal la die. main google je hehehe. ish mane ade. tak tgok lagi dari depan. dunkin donut bujur tau! hihi

paro : hahah. paham2. rina pon tensen. rase nak sedut lemak muke je :p

iqbal : erk. minat ke? hahaha

azuan : cantik2. sepesen je muke hehe

kelly : hihi thanks. comel mcm donut big apple kan :p

mama rifqy : thanks hehe kembang idung rina yang memang smulajadi kmbang ni :8) :p

MiuMiu 11/7/10 1:21 AM  

sangat berinfo tapi mmg sgt kelakar jugak! tak tahan gelak!

BUNGA 11/7/10 4:23 AM  

oo.. mcm tu yer.. akak baru je beeli tadi. sebab tengok minah arab kat sini cantik2 bila pakai selendang tuh. konon2 nk try test jugakla.. tp muka akak pun bulat gak nih.. adeih.. kompom muka nampak mcm donat kalau pakai... hehe

ilyani 11/7/10 8:56 AM  

hihi.. sama la kite.. pakai inner camtu terasa macam semua angle pipi terbuka untuk tatapan umum T_T sangat bulat.
saya still ngan style lama di uia je.. shawl ala sukahati :)

Rina (◕‿◕)✿ 11/7/10 12:32 PM  

miumiu : hahah. kelakar gak klo dibayang2kan setiap pkataan :p

Bunga : hehe. xpe kak. donat tu sedap :p pkai je. jangan pk sgt. nanti kempunan :p

ily : hehehe tu la pasal. aha. ily mmg sesuai pakai shawl. maybe sebab rina kenal ily with shawl je :)

Azuan 11/7/10 11:25 PM  

Tu lah.. mmg cantik.. teringat masa blajar kt U dulu2, ada awek2 arab ni muka lebih kurang sama jer.. tak make up pun tetap cun, tambah lak yg hidung mancung.. hehe.. tapi, awk pun apa kurang nya, cantik juga.. :)

Cik Rara 12/7/10 8:20 PM  

rina, nape sume ciri2 yg ko tulis kt ats semua terbalik dr aku.. adeh.. T____T

Rina (◕‿◕)✿ 12/7/10 9:19 PM  

azuan : time kasih. tapi tu tipu je tu. cari angle terbaik je hehe

cik rara : hahaha yeke. ko pakai tudung bawal suda. lagi comel,kemas n ayu tau :) senang pon sonang :p

eima 13/7/10 11:35 AM  

payah la nk pakai shawl nih .. belit sana belit sini ...
pakai ariani gak senang .... ikat rambut sarung je...

Rina (◕‿◕)✿ 13/7/10 12:31 PM  

ariani pon ok gak kan. later nak buat entry ariani plak :p

fyna 21/7/10 4:36 PM  

i pakai pon k.o..jadi ape je muke i ni..haha

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top