Thursday, July 29, 2010

Ferrari kecik ku ♥


ada macam gadis litar tak? Hehe!
 
Hari ni nak cerita tentang Ferrari kecik buatan Malaysia rina ni
mana tahu, one day rina dah tukar kereta dari Ferrari kecik jadi Ferrari original punya
takdela rina lupa daratan kan 

kereta ni dibeli oleh parent rina semasa rina tahun kedua di UNITEN
(tahun kedua kott, lupa lak)

tujuan mak rina beli ni sebab nak memudahkan rina ulang alik dari rumah dan UNITEN
since, ayah rina pun selalu sibuk dan letih sebab dah berumur

plus, kereta proton saga kami dah macam rosak rosak jugak
memang lama dah kereta tu,  kami beli second hand pulak tu

so parent rina pun bertindak membeli sebuah kancil untuk rina
*cewah! "bertindak"*

rina pun apa lagi, excited la
sape tak excited bila dapat kereta hehe

masa awal awal dulu, prektis bawak dalam UNITEN je
yela, ambil lesen masa lepas SPM
mana nak ingat
tapi rina dulu ambil lesen, sekali je dah lulus - belagak

Eksiden?
alhamdulillah tak pernah lagi
takat ter"srettt srett" kat kereta orang lain penah la, lepas tu lari hahah!
so berhati hati dengan kereta saya ye

tapi kereta rina pun orang selalu langgar lari kot
siap kemek kemek

nak touch up memang TAK la
selagi boleh jalan kira ok la tu
hihi

InsyaAllah, kalau rina murah rezeki satu hari nanti, rina nak beli kereta baru
tapi
rina takkan jual kereta ni
sayangg sangat!

tapi macam kene tukar gak one day
since, rina selalu juga bawak parent,sedara mara jalan jalan
tak muat la kancil
plus, kancil rina manual,
faham faham la, bawak manual di tengah bandaraya KL ni
berotot kaki I tau

ok sekian saje cerita tentang ferrari kecik kesayangan gua
*tiba tiba gua*

tak lama lagi insyaAllah entry "Swift pink ku" bakal menyusul



 mungkin lagi 5 tahun
 
berangan rina, berangan selagi mampu
hehehehe!

bai!

8 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

♥ Roshazzy Shag ♥ 29/7/10 11:15 AM  

fuyoo~ ferari kecik jgn memain. hbs sume di sagat! die pun kene sagat sama. haha :DD haila. terliur pulak tgk swift pink tu. lembut je mata memandang. dari mata turun ke jiran kepada hati. gaga~

amin! 5 thn pun 5 thn lah jnji dapat beli!

lionteen 29/7/10 11:20 AM  

lionteen pun terign nk swift tu..
hehe..
brangan je lebey lionteen ni..
poket pun mmnjang je keringnyee..

♥PrinCeSs KellY Eun♥ 29/7/10 1:28 PM  

awww..kalau sis rina pakai swift pink tuh mst comel banget..secomal tuannya...weee~~~~suks2...

cimon 29/7/10 1:52 PM  

kaki berotot? boleyy laa msuk iklan model kaki/kasut lps nie!!

hehe (^v^)

p/s:kete manual bgus time banjir kilat kat KL - bleyy redah banjir guna gear rendah

starzieti 29/7/10 2:23 PM  

comelnye ferrari kecil die..hik3~

Rina (◕‿◕)✿ 29/7/10 5:51 PM  

shag : kannn! janji dpt beli. kmpul2 duet hehehe

lionteen : jom2. nanti boleh buat entry "swift pink ku" same2 hehe

kelly : hihihi, janganla puji. malu tau *gedik

cimon : hahah. kasut sukan sesuai :p oo kalao auto susa ke? xpnah lak bwk auto

starzieti : hehe comelll~

iqbalsyarie 29/7/10 9:57 PM  

Haha..5 tahun lag boleh la~Saya pun nak tggu Rina jadi kaya,nanti leh la dapat share sikit.kan?kan?haha

Rina (◕‿◕)✿ 29/7/10 10:08 PM  

hehehe boleh2 boleh blah. opsss :p

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top