Friday, July 09, 2010

Pukul berapa datuk harimau?

Hahahahah!
so funny!
Hanya mereka yang dengar panggilan hangit hari ni je akan faham :p

entry ini entry tutorial sebenarnya

rina nak buat tutorial camne nak cari subtitle untuk series or movies
untuk buat yang tak tahu lagi k
yang dah tahu pegi main jauh jauh :p

First

Google jela "english subtitles tajukmovie@series"

Second

Pilih lah salah satu result Google
ataupun pilih salah satu website yang sediakan subtitle
contoh
www.opensubtitles.org/
http://subscene.com/
www.subtitlesource.org/

Third

Save file dalam folder yang sama dengan movie@series tersebut

Forth

Kalau file itu dalam format .rar, right click and choose extract here

Fifth

Nanti akan ada file format .srt
Rename file tersebut bagi sama dengan nama file movie@series yang anda nak tengok tu

dah siap

Gudluck!
cepat je download subtitle ni
tak sampai seminit pon

yela, kadangkadang bukan senang nak faham orang putih ni sepiking
laju, dengan slang slang
kalau ada subtitle english baru faham sikit kan
^__^

2 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top