Tuesday, July 20, 2010

Colourful Bling bling Link Hovers Tutorial ~*

Hehehe!
tak boleh blah tajuk
punya panjang kan :p

sape nak bila cursor hover kat mana mana link 
dia jadi bling bling 
macamm di blog rina

sape nak?
angkat perut!
:p

Mula mula, macam biasa

Dashboard
Design
Page Element
Add Gadget
HTML/ JavaScript
Copy and Paste code html yang rina bagi di bawah ini


ok. jom tengok code dia pula


<style>A:hover {
BACKGROUND-IMAGE: url(bling); CURSOR: crosshair; COLOR: black; BACKGROUND-COLOR: #ffffff; TEXT-DECORATION: none
}</style>


bling  merupakan URL untuk images di bawah ini
klik lah salah satu, dan copy url image yang anda pilih

kalau boleh, simpan di image hosting anda sendiri sebagai langkah keselamatan *cewah*


Good Luck!

11 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

iqbalsyarie 20/7/10 10:06 PM  

Menariknya rina..nanti saya nak try juga la..Tq
Post baru:Ini baru mukaddimah aje

fatin hanani 20/7/10 11:27 PM  

hehe rina makasih sbb tlg ajarkan hehehe
luv u lahh hehe :P
makasih tau..
ni tiru rina lak hehe :D makasih :)

Rina (◕‿◕)✿ 21/7/10 8:39 PM  

welcome!

try jangan tak try :D

pwincess hana 23/11/10 2:26 PM  

kak rina..camne nk wat??tk reti la..yg blink2 tuh..

pwincess hana 23/11/10 2:26 PM  

please comment secepat yg mungkin...

Rina (◕‿◕)✿ 23/11/10 8:18 PM  

klik kanan..klik "copy image location"

Puteri Zaza 29/12/10 3:41 PM  

mohon share ek..t zaza linkkan ke sini

MiSzy DiaN 6/1/11 1:24 PM  

dah try..
dapat pn..thanks yaa..hehe

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top