Wednesday, July 21, 2010

Duit duit~*

Honestly, sekarang ni rina sedang mencari mana mana peluang yang ada untuk buat side income..
Since rina dah jadi sumber utama pendapatan keluarga rina, rina nak lah buat duit lebih..

rina jual baju di blogshop
rina masuk masyuk di Hot.fm tapi tak menang menang haha!
RM100 di Era.fm pun tak dilupakan :p :p

nak ponteng kerja pun tak sanggup sebab nanti kena tolak gaji
huhu~
tengok orang cuti, ponteng,rasa tension je
rina pernah sekali je cuti. tu pun sebab urgent

so sekarang rina mengharapkan Nuffnang jela

bila baca blog orang lain
dapat Buffered Earnings dari Nuffnang, dapat advertorial dari Nuffnang
JELESSS NYEE!

baca tips dari Eyriqazz, jadi pening haha!
banyaknye perkataan @_@

rina bace gak
rasa rasa tips dia simple je

paling utama kena bersabar
dan unik

unik kah saye?
hehehe!

bagi rina, satu satu blog tu perlu ramaii visitors untuk menarik perhatian advertising company

dan visitors tersebut perlu lah readers yang setia

bukan masuk blog kita untuk blogwalking lepas tu blah

not good not good :p

so, persoalan di sini,
bagaimana mahu visitors stay?

like i stated aboveeee skali tu
Visitors come and go, but FOLLOWERS stay.

setelah difikir fikir kan
rina tanya kembali kepada diri sendiri,

kenapa rina suka baca blog INI, INI, INI dan beberapa blog lagi

diorang simple je, tapi best nak baca.
hari hari pun nak baca
*giler stalker i nih*

rina pun tanye la kat diri sendiri
tapi tak dapat jawapan

hahahahah!

boleh tak tibatiba je penutup?

ok bai :p

16 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Zqah Ail 21/7/10 11:18 AM  

bila dapat buffered earning , trafik kena maintain baru duit masyuk .. tapikan nak cari visitor nie tersangatlah susah kecualilah kita nie tersangat lah femes .. hahaha

Rina (◕‿◕)✿ 21/7/10 11:26 AM  

tu la pasal. dpt buffered, ilang. dpt buffered, ilang. lame2 nuffnang fedup ngan rina. sobbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbs T__T

Adyshariz 21/7/10 11:45 AM  

mula2 join nuff mmg teruja la..sebab ingat leh kumpul wet byk2..dh 6 bulan berblogging duit tu adelah jugak boleh beli nasi lemak lauk kerang ..ha..ha.. kita bukan abg femes, x reti cari visitor ramai2 ..N3 pon tak meletup..suam2 jer..

chenurulhusna 21/7/10 12:48 PM  

tamau2...tamau penutup....nk de kesinambungan lgggg.....

kite pon slalo buka page rina:)

terhatu x?hek2x...rinaa,,buang la word verificationnnn

pastu tukar la layout baruuuuuu..da borim da;P

header baru baru xbaru sgt tu da cumil:)

Rina (◕‿◕)✿ 21/7/10 1:53 PM  

ady : hahah. rina ade la sikit. tu pun sebab gigih masuk project alpha dulu:p

husna : huaaa teharu :') hehe. rina pnah buang word verification tp kne spam comment ape tah, dr autobot nye website..cuak lak klo2 kne hack ke. layout tu akan dipikir pikirkan. rase slesa je petak2 hahahaah. mmg xd seni :p

cimon 21/7/10 2:40 PM  

if u nak buat duit melalui blog, sy rase better buat entry2 pelbagai mengenai kehidupan diri...misalnya tempat2 best beriadah + pics, tempat2 makan yg syok + pics, tips2 berguna (belajar, menguruskan kewangan dsb.), highlight isu2 terkini secepat mungkin & slalu joint event nuffnang. Hopefully ur blog will be popular!

hehe (^v^)

p/s:kenkadang bleyy letak citer lawak jgak

♥ shag ♥ 21/7/10 5:45 PM  

rase dah give up lak dgn nuff. dah la aku tak femes eh silap. aku femes tapi tidak blog aku =__="

wanie 21/7/10 6:00 PM  

rinaaaaaa...wani follower blog rina yeee..hehehe..rina hapdet je wani dtg :)

MiSz_aIN 21/7/10 7:34 PM  

ai rina,,,,nice blog..=)

Rina (◕‿◕)✿ 21/7/10 8:36 PM  

cimon : thanksss for the tips!! tula. bile da stat keje ni, kurg sikit aktiviti yg dibuat..da lah xde boifren hehee..xpela..slow2 kan :)

shag : hakhak eh femes jugak ape. rina suke datang. xpela..kte slow2. jgn giveup ok? :D

wanie : samela kte. rina stalker setia hehehe. spe yg rina add link kt bloglist rina, mmg rina suke stalk dia ahhaha

ain : thanks ain ^____^

♥ shag ♥ 21/7/10 10:07 PM  

hahaha. teruskan perjuangan! yay! rock.

Shahrul Shaharuddin 21/7/10 11:10 PM  

Heyya! i visiting your back!
nice blog Rina and keep it up for good write up!

What the most importance, u must be "unique" from others blogger. And this not easy way.

Hipe can see you in Nuffnang event! =D take care.. =D

yours
SH

www.shahrulhairy.blogspot.com

bvlgarigirl @ Arianna 21/7/10 11:20 PM  

-)
don't worry rina..kalau ikhlas rezeki akan datang. all the best !

intanurulfateha 22/7/10 2:12 AM  

i pun x reti nk bg tips
i klu tulis entry pun kelaut jerr :(
tatau nk buat entry yg berkualiti dan org suke

teringin nk dpt advertorial mcm bro eyriqazz T____T

btw, rina buang lah verification word neh
susa org nk komen ;p

Rina (◕‿◕)✿ 22/7/10 9:17 AM  

hehehee! thanks semua! tips2 anda amatlah berguna cewah~
*bangge seminit ade blogger femes mlawat blog rina :D

cimon 22/7/10 12:53 PM  

bangga si eriqazz td (kembang-kuncup hidung dia) bile sy ckp dia da femess skrg...hehehe (^v^)

p/s:xde boyfren pn xpe...buat entry jln2 ngan girlfren pun best jugak...janji byk pics yg bercerita *peace*

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top