Friday, September 03, 2010

Semua orang sibuk balik kampung. Rina?

Rina cool je
sebab takde kampung.

Huhu!
menyedihkan kan?

kampung rina sebenarnya di Puchong, Selangor.
haha memang "kampung" betul.

tapi masa umur rina  5 tahun, atuk meninggal dunia.
lepas tu, nenek tak nak tinggal sorang sorang so duduk rotate rumah anak anak arwah yang 9 orang
termasuk rumah rina lah
*ini belah mak, belah abah meninggal masa abah kecil*

so, setiap kali raya, macam bergilir gilir lah.
tahun ni rumah Pak Long pastu rumah Pak Tam ke, etc.

tapi kadang kadang pergi melawat adik beradik nenek di Utara (Perlis, Kedah dan Penang)

memang best masa tu.

tapi bila nenek meninggal masa rina form 5, segalanya berubah.
cewah!

mula mula, rumah mak sedara yang paling tua (Makmi), jadi tempat kumpul.
rumah Makmi dekat Perak.
tapi sejak 2 3 tahun yang lepas, semua dah tinggal area K.L dan suka beraya di K.L je.

nak balik Perak pun memakan belanja juga..
mak, abah pon dah tua
rina pon dah dewasa
so macam tak heran sangat kalau tak balik kampung

kesimpulan dari cerita di atas..

rina hanya raya di rumah sendiri.
heheh

memang rasa sedih jugak
tapi yang penting, dapat beraya bersama family kan.

ok dah.
so takyah tanya balik kampung ke tak lagi.
malas nak jawab :p

Kepada kawan kawan yang bakal pulang ke kampung,
rina doakan selamat pergi dan kembali.
Hati hati di jalan raya tau!
dan jangan main mercun!
hehe


P/s : Mak suruh cari suami ada kampung, so nanti boleh bawak anak anak beraya di kampung. Haha!


11 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

twinkle twinkle 3/9/10 9:30 PM  

haha smge dpt suami yg mcm tu ;D

::fadxieza:: 3/9/10 10:03 PM  

eh org puchong..
same la..
hehe..

Saiful Akmal 3/9/10 10:45 PM  

pe lg kampung baru r...huhuhu...

Rina (◕‿◕)✿ 3/9/10 11:48 PM  

twinkle : amin hehe..

fadxieza : nak dtg beraya bole? kui2

epul : haha jum2

aLya 4/9/10 3:17 AM  

nnt dtg raye tganu lak..
baru rase nkmat kampung :-)

Kelkatu 4/9/10 3:34 AM  

jom blk kampung..mcm2 ada..
xpun rina jln2 la kampung kt kl..
kg baru, kg pandan, kg subang..hehe
:)

iqbalsyarie 4/9/10 7:37 AM  

uik...org bandar.lahir di KLCC.hahaha..ok,gurau~

erm,takpew..saya pun lmbat lagi nak cuti ni..haha

:D

MieZa 4/9/10 10:09 AM  

rina..org pon raya kt rumah sendiri kat melaka =(

Rina (◕‿◕)✿ 4/9/10 11:00 AM  

aLya : hehe..tbe2 ry umah org kan :D

kelkatu : nak ikot balik kg??? :p

iqbal : well~ i org key elll haha T__T

Mieza : heheh, dtg kl, pastu buat2 balik melaka. :D

Bert 5/9/10 2:08 PM  

kita sama la cik rina, raya Key Ell je..hehe, tp raya KL pon beshh gak pe

cimon 6/9/10 1:21 PM  

raya kat rumah jek? adeyy siannye... (T_T)

aku balik Kuantan malam raya nanti...coz rumah mak kat sana...so...boleyy layann lagu balik kg. (^v^)hehe

p/s:tp rumah aku kat bandar, boleyy kire balik kg ke?

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top