Tuesday, September 28, 2010

Tak nak kerja malam ...

Seawal 6.50 a.m rina dah bertolak dari rumah
takut takut jem teruk
tapi rupanya tak jem pun.
pukul 7.10 a.m da sampai TNB Kepong.

maybe terlalu awal?
tapi orang situ cakap, memang jalan rina tak jem,
yang the opposite way yang jem

fuh!
alhamdulillah..
ingatkan jem teruk..
esok rina nak try pergi pukul 7.15 plak..

harap harap tak jem jugak.

balik pon tak jem!

nasib baik.
baru berkira kira nak tukar kereta auto
hahaha
penat lahh kalau jem nak bawa manual kan??

*******************

sampai sampai sana, rina diperkenalkan dengan hampir semua staff
tiba tiba nampak kirin dan sorang budak PEP 36
kirin ialah student UNITEN sama macam rina dan join PEP 36

yey~ ada geng!
tapi diorang unit lain iaitu Maintenance.
rina, protection.

ada lagi 3 orang budak PEP 36 tapi tingkat lain means department lain.
best best!

*******************

tapi ada yang tak best.
sebab nanti rina kerja malam since shut down di KL hanya boleh dilakukan pada waktu malam
wuwuwu...

tak dapat nak bayangkan, dah mandi mandi, nak tido
tiba tiba ada call shutdown
oh, am I a doctor or what?
haha..

takpela..
rina cuba mengikhlaskan hati melakukan kerja ni..
ujian kecil dari Allah..

satu lagi tak best,
pergi site untuk belajar, tak boleh claim.
melainkan memang rina ditugaskan
T____T

dan lagi tak best,
rina tak dapat bilik, duduk cubical je
haha
gedik je nak bilik padahal baru masuk :p

*******************

ape ape pun rina bersyukur jugak lah
dapat unit yang memang akan banyak hands on dan banyak belajar..
memang fully technical.
hopefully I will do well..
dan harap minat tu akan datang..

dan paling rina bersyukur, semuanya baik baik..
as expected,
orang TNB sure baik baik..

^___^


oh satu lagi,
internet takde..
intranet je ada..

so..maybe aktiviti blogging menjadi semakin terhad..
but i'll try to update everyday
and blogwalking once in a while..

terima kasih kerana membaca

assalammualaikum
^o^



6 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Iszmir Nazmi 28/9/10 8:17 PM  

salam,

semoga lancar dalam urusan kerja. andai kate kene kerja malam, ikhlaskan hati dan ceria2 kan diri. semoga sentiasa dpermudah dan dilindungi Allah ^_^

nurul riza 28/9/10 8:18 PM  

dkt dgn tempat sy la

hamzah ian 28/9/10 8:19 PM  

bestnya dia dah keje

tukang karut 29/9/10 7:57 AM  

keje mlm laa best....tk paneh!

Ain Atika Zailani 29/9/10 5:24 PM  

heheh...tak best keje malam...i pon penah keje malam. sahari je tahan...pastu mintak tukar shiff.kah2..

Rina (◕‿◕)✿ 29/9/10 10:18 PM  

kuch : thanksss kuch.aminnnnnn

nurul : really? di mane tuu

hamzah : best ke T_T

tukang karut : nak titoo

ain : haha..xd shift..tepakse..sedihh

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top