Thursday, September 30, 2010

Cikgu tanya, "Rina, kamu nak jadi apa bila besar nanti?"

Ketika tadika, rina jawab,
"Nak jadi macam cikgu,cikgu."

Masuk darjah 1, rina jawab,
"Nak jadi Jutawan, cikgu."

Setiap tahun, cita cita berubah,
"Nak jadi usahawan, cikgu"
"Nak jadi doktor, cikgu"
"Nak jadi wartawan, cikgu"
"Nak jadi perekacipta, cikgu"
"Nak jadi polis, cikgu"

Masuk form 1, pemikiran semakin matang dan sudah mula merencana masa hadapan,
"Nak jadi doktor, cikgu"

berlarutan sehingga form 4, mula ambil Biologi, dan terasa lemah dalam subjek tersebut,
"Nak jadi cikgu, cikgu. Saya mahu buka sebuah sekolah sendiri"

masuk form 5, terasa macam susah je cita cita tu hehe!
"Nak jadi pensyarah, cikgu. Ataupun, buka tadika sendiri. Ataupun doktor, sekiranya saya dapat A1 dalam Biologi"

Kemudian, result keluar.
Biologi menunjukkan result A2.

Mula ragu ragu dengan kebolehan diri untuk menjadi doktor.

Nak jadi cikgu, family tak kasi.
suruh jadi pensyarah at least.

entah macam mana.
atas nasihat dan peluang yang ada,

rina ambil engineering course.

so sekarang,
alhamdulillah
rina sudah berjaya menjadi Engineer

but..
do I really love to be an engineer?

T__T


sesi luahan di facebook hehehe :P



thanks everyone for the response!

saje simpan buat kenangan.
nanti after at least 7 years jadi engineer,
I will read this entry again and smile =)

kenapa 7 years?
sebab rina contract with TNB 7 tahun
^o^

assalammualaikum


13 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

ciput azny 30/9/10 8:43 PM  

sis rina! i'm engineer to be! :)
do da best okey

Al-hilmi 30/9/10 10:06 PM  

saya nk jadi polis..nk duit sbb saman cik rina.hahah

Iszmir Nazmi 30/9/10 10:15 PM  

salam...

bunyi cam pas 7 tahun tu nak chow tnb jek.hehehe

tukang karut 30/9/10 10:21 PM  

untung la ade keje..........

hamzah ian 30/9/10 10:58 PM  

ape ni rina.. gua baru belajar nak jadi engineer.. jgn patahkan harapan gua.. sile ckp engineer tu best.. hoho

hamzah ian 30/9/10 10:58 PM  
This comment has been removed by a blog administrator.
haidi takeAfoto 1/10/10 1:58 AM  

emm utk rina xtau la..tp sy hepi ngn keje sy skg ni.engineering field..byk kite leh blajar..n hari2 ade peluang solve n blajar mende2 baru..n sy pn ase rina hepi ngn keje rina skg,,,juz try tu learn..luas bidang kite ni...byk cabang...perhh mcm nasihat seorang bapa lak..hehe

Rina (◕‿◕)✿ 1/10/10 6:29 AM  

ciput azny : really? study smart ok n enjoy ur study life :D

imi : xklaka punnn :P

kuch : hahah...no komen :P

tukang karut : yerp..alhamdulillah

hamzah : memang best for those yg memang suke :)

haidi : fuh! thanks papa! hahaha :P memang njoy keje ni...cume pkejaan tu je xmsuk jiwa sgt..but ill do my best :)

Faizal n Fashitah 1/10/10 9:31 AM  

Takpe, lama2 nanti biase la tu ehek. Seronok sebnanye keja2 technical camni XD
*Kecik2 dulu teringin nak jadi Batman je..

Mr feckry 1/10/10 9:48 AM  

jadi la cikgu..amal boleh di bawa ke kubur

cimon 1/10/10 10:36 AM  

study partime master...or take any certificate...then u hv the advantage to make choices in the future!

hehe(^v^)

Rina (◕‿◕)✿ 2/10/10 6:56 AM  

faizal n fashitah : hehe..rina nk jd sailormoon :p

feckry : smua kerja adalah ibadah yg boleh dibawa ke kbur..depends on niat masing2, insyaAllah

shaza : tu lah..tp minat boleh ditanamkan :)

cimon : thanks for the advice! insyaAllah, andai ad pluang sure rina wat mster :)

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top