Wednesday, September 22, 2010

Day 2 - Orientation Week

Cewah!
macam buat report pulak :p

Day 1 rina dah tulis di entry yang lepas di SINI

so, kali ni, rina nak tulis tentang hari kedua Orientation Week PEP 36..
iaitu semalam..
*sarah, elly, rina, Izamil, Atikah, Faizah*

tapi macam tak ingat pulak.
tak bawak balik notebook dan jadual :P

Basically, macam biasa. 
Talk jugak.

Mula mula tentang BEM.
camne nak register.
camne nak jadi Profesional Engineer (IR)

Rina nak share satu fact.
rugi kalau ada degree in Electrical Electronics or Communication
tapi kerja as an Electrical Engineer
(especially in TNB)

sebab nak dapatkan IR, engineer perlu ada experience selama 4 tahun yang related to the degree.

tapi nasib baik TNB sediakan kursus buat fresh graduates yang degree in Electronics.
ambil dalam 5 subjek, boleh convert to Electical.
tapi bukan double degree tau.

ape2 pun sedikit waste of time.
terpaksa take turn dengan senior untuk ambil kursus tersebut.
so maybe terlambat setahun dari yang lain.

ok.
selesai tentang BEM :p

cerita tentang talk ke dua iaitu Organisation Chart in TNB.
boring~
sebab banyak sangat charts
@__@

talk ketiga pula tentang OBM
ni best!
OBM stands for Outward Bound Malaysia

OBM ni lah camping yang rina pernah cerita before ni.
kalau ada yang baca lah :p

PEP sebelum sebelum ni, ada yang pergi sampai 24 hari, 2 minggu
tapi PEP rina pergi seminggu je
huhu..
sedih sedih..
hopefully still best lah

aktiviti yang akan dijalankan adalah suprise.
tapi ada sea and land activities.

tak sabar!!
lagi sebulan lagi :p

kena pegi lapor diri di station dulu :)

ok tu saje tentang hari kedua.

 *Hud, Hazman, Hilmi, Elly*

hari ke tiga di next entry!

13 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

kata kila 22/9/10 9:20 PM  

ececeece...bahagia je rupenye:)

hamzah ian 22/9/10 9:25 PM  

jom masuk contest

hamzah ian 22/9/10 9:25 PM  

jom masuk contest

iqbalsyarie 22/9/10 10:58 PM  

bestnya dia :)
haha

LiFe KaMi 23/9/10 2:46 AM  

macam meriah je Rina..:P
tadi petang gi beli Murtabak besar kt gerai2 mkan tu, tk jumpa pun Rina pun,sembunyi ek..hehe

Tina Farhana 23/9/10 5:58 AM  

enjoy ur orientaion week ;)

Mr feckry 23/9/10 7:32 AM  

gua ucapkan selamat panjang....

fara 23/9/10 9:36 AM  

wah. amek engineering rupanye :)

Kelkatu 23/9/10 10:06 AM  

nasib baik rina electrical power kan..xde la rugi mase..go go power rangers! :)

Al-hilmi 23/9/10 10:16 AM  

jangan tutup muka masa orng amik gmbr.hahaha..

PinQib 23/9/10 6:15 PM  

semoga berbahagia. jagan stress di minggu orientasi
=)

Jum Singgah yer
Latest entry di:

Lelaki kurang otak
Letter for adik part 2
Lelaki hensem dan Pompuan Gem--

Rina (◕‿◕)✿ 25/9/10 12:32 PM  

kila : hepi2 hehe

hamzah : japgi2 hehe

iqbal : best :)

kami : yeke...hihi..cam x kalau jmpe?

tina n feckry : thanks :)

fara : yup ^^

kelkatu : betol2 hihi..rina power rangers pink :p

imi : shadap :p

pinqib : thankss :)

the dr 2/10/10 11:11 PM  

salam. bleh tumpang tanya. saya tgk dalam gamba tu ada hilmi . awak ada fb dia tak? bleh link kat saya?

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top