Thursday, September 16, 2010

Selamat Hari Malaysia!

Tak silap rina, Hari Malaysia ni disambut sebab Tanah Melayu dapat nama Malaysia..
kan kan??

hehhee..
nak buat cam mane, fakta sejarah dalam otak rina has been deleted :p

teringat balik zaman zaman sekolah dulu
subjek Sejarah lah yang rina paling tak suka sekali!

kalau dapat cikgu yang boring,
alamat tertido lah dalam kelas 

tapi masa form 5, 
rina dapat cikgu sejarah best!
Cikgu Anis nama dia.

Tak boleh berangan dalam kelas dia,
kalau tak siap lahhh

tiba tiba je jari telunjuk dia point ke rina,
"Rina, tahun bilakah, negara kita merdeka???!"

fuh!
soalan senang pon jadi susah.

tak dapat jawab,
muka menjadi mangsa contengan Marker Pen
sob sob

paling tidak pun,
berdiri atas kerusi!

tapi sebab Cikgu Anis lah rina dapat A SPM..

masa trial, rina dapat C sejarah
hehe!

sorang sorang je dalam kelas dapat C.
pastu terpaksa masuk kelas pemulihan Cikgu Anis.

baik kan Cikgu Anis?
siap buat kelas pemulihan secara free


bak kata Cikgu Anis,
belajar lah betul betul Sejarah untuk kali terakhir.
masuk Universiti tak payah belajar dah.

tipula.
masuk UNITEN ada subject Malaysian Studies
Adoi.

apa apa pun,
terima kasih cikgu cikgu yang mengajar rina
tanpa cikgu, tiada engineer TNB. 

TNB pon tak wujud kot!


9 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Mr feckry 16/9/10 3:00 PM  

selamat hari malaysia

hamzah ian 16/9/10 4:04 PM  

apa kaitan tnb dgn sejarah????

hahahaha

Al-hilmi 16/9/10 4:20 PM  

hari Malaysia bkn ari tanah melayu menjadi Malaysia...tp apabila Tanah Melayu bergabung dgn Sabah & Serawak membentuk satu negara Malaysia pada 16 September 1963..Hari merdeka pula hari kemerdekaan Tanah Melayu shj..sekian kelas sejarah pd hari ini :p

Tina Farhana 16/9/10 5:51 PM  

selalu liat nak study sejarah time skolah dulu. huhu

btw, selamat hari malaysia rina ;)

Sharinginfoz 16/9/10 6:10 PM  

selamat hari malaysia, selamat bercuti

prince kais 16/9/10 6:32 PM  

selamat hari malaysia!!

Rina (◕‿◕)✿ 16/9/10 6:48 PM  

hamzah : tnb kat msia kot hhahaah jgn tanye :p

imi : uish, pakar sejarah da mula bsuara hehehe

everyone : hepi mlaysia day yay!!

Che Armster 16/9/10 8:04 PM  

Rina!! Selamat Hari Malaysia!!

*dah kirim salam hahaha*

Rina (◕‿◕)✿ 16/9/10 10:27 PM  

che arm : hahaha hampeh je. gurau2 la. aiyoo..malu saye

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top