Monday, September 20, 2010

Be the best among the best!

"Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera. Nama saya Rina *******. Boleh Panggil saya Rina. Graduated in Electrical Power Engineering in UNITEN. My expectation in TNB is to be the best among the best"

Haha, sesi pekenalan lah macam biasa.
tapi pelik, tiba tiba orang ketawa. 
Apsal tah?
Member bagitau sebab rina cakap macam orang nak bagi announcement.=_="
NERVOUS ok!


ada 131 orang pelatih untuk PEP 36 kali ini.
sikit je lah.
separuh lelaki, separuh perempuan.

Menurut HR, PEP 36 diambil among reserve from PEP 35, Scholar YTN and Top List of DeanList in UNITEN.

tadi macam semua orang pun bersemangat.
menyanyi lagu Korporat TNB pun kuat kuat.
hihi

taktau lah semangat tu sampai bila kan :p
biasa lah hari first :D

*sarah dan rina*

tapi yang pasti, rina macam suka pulak TNB ni.
terasa bersyukur sangat jadi Tajaan TNB.
tak perlu susah susah nak cari kerja.

Hoho..sepanjang jadi student tajaan TNB, ni pertama kali rasa bersyukur sangat.
terok terok. ish ish.
Alhamdulillah...

Rina dah tahu rina department mana.
dapat Distribution.
lokasi je belum tahu lagi.

perasaan?
biasa je.
tak tahu la rina suka Transmission ke Distribution ke

orang cakap, Transmission banyak belajar technical part
Distribution pulak, banyak deal dengan customers.

rina macam suka Distribution.
tak suka technical sangat.

tapi tapi
orang cakap Distribution pening kepala sikit, sebab handle manusia lagi susah.

so, rina berserah je lah.
yang penting dapat area KL, cukuplah.
*doakan rina dapat area KL ye...*

Tu je lah kot.
tadi banyak dengar taklimat dari HR dan orang tinggi TNB je.
*nama dan jawatan terlupa..tak tido k hehehe*
tapi semua best best dan happening.
lepas tu belajar nyanyi lagu korporat TNB.


*Put, Nasyitah, Sarah dan Rina*

and 1 important thing I learned from the talk,
"Niat dalam hati setiap kali pergi bekerja bahawa aku kerja kerana ianya satu Ibadah"

ok dah ngantuk.
makan 4 kali hari ni.
adoyai..
bila nak kurus macam ni?

18 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Al-hilmi 20/9/10 8:34 PM  

seee..kan dh ckp rina dpt Distrib..de x orng dpt Trans?

echah mashuri 20/9/10 8:34 PM  

mmg best kalo ditaja blaja...
huhuh..:)
dua dua tu mcm best j keje...

Rina (◕‿◕)✿ 20/9/10 9:01 PM  

imi : bile imi ckp? tbe2 je :p

echah : hehe..best..alhamdulillah :)

iqbalsyarie 20/9/10 9:16 PM  

keje elok2...gaji besar,boleh belanja makan besar.hahaha..

btw,niat baik-baik...insyaAllah hasil pun baik-baik shj

Entry Baru:
-Andai aku tahu.....
-Kisah Dua Perut

ilyani 20/9/10 9:17 PM  

wah bestnya cita2 tercapai :) congrats ^_^

Rina (◕‿◕)✿ 20/9/10 9:26 PM  

iqbal : baiklah iqbal :)

ilyani : ade lagi cita cita..salah satu dah tercapai..alhamdulillah :)

soffea 20/9/10 10:46 PM  

wah. best la dh dapat keje. wish u da best ya rina ;)

LyNn'Azlina 20/9/10 11:15 PM  

rezeki rina tu..xyah susah2 nk cari kejer pasni...
tahniah yer

LiFe KaMi 21/9/10 3:11 AM  

wah tahniah, bukan semua org dpt sponsor ni, UNITEN pun nk result yg bagus jer..
semoga Rina dapat Keja kt K.L.amin..

Rina (◕‿◕)✿ 21/9/10 6:17 AM  

thanks everyone! =') been bz lately. weekend nanti rina kunjung bls ye..:)

Mr feckry 21/9/10 8:21 AM  

gua pun nak niat macam tu la

Nazatul shima 21/9/10 10:00 AM  

tahinah rina dear!! nnti belanje makan ok..hehe..:)

cimon 21/9/10 10:31 AM  

keje elok2...jgn lupe makan pulak bile kuat sangat bekerja

p/s:jgn makan banyak2 bile tensenn bekerja

hehe (^v^)

wee ser 21/9/10 11:38 AM  

Gud luck Rina~ All the best to you in TNB.

HaNTwO 21/9/10 12:23 PM  

wahhh tnb taja rina blaja ek??
ni mesti pelajar terbilang ni...harap2 dpt la area KL..jauh jauh pun kat selangor ke n9 ke...kalo dapat kat guatelama huhu meleleh air mata... heheh

Kelkatu 21/9/10 4:37 PM  

gud luck rina!
semoga tercapai la hasrat rina nak jd the best among the best! :)

Rina (◕‿◕)✿ 22/9/10 9:43 PM  

feckry : jum2

cma : okie!!

cimon : huu tkut kuat mkn....

weeser : thanks wee ser! :)

han : ish xdla..rezeki je hhehe..mleleh ingus2 skali tu haha

kelkatu : thanks! lme xborak2 :)

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top