Wednesday, June 30, 2010

Ayang~Peluk abang kuatkuat tau! Abang bawak laju ni..




HEHE!

Read more...

Tuesday, June 29, 2010

Free Concert Passes For The Nike Cup Kuala Lumpur Grand Finals To Give Away!

 Salah sorang member blog rina, Feeq nak bagi korang tiket free!
ni rina copy paste dari blog dia :)

For your info, this Saturday (3rd July 2010) at Dataran Merdeka, 2pm onwards there will have a concert which is it will be one of the main highlights on the event day when Kuala Lumpur’s first ever city champions have been crowned.

Other bands such as Azlan and The Typewriter, Pesawat, Pure Vibracion, Bunkface, Awan Band and Forty Winks will also feature on the line-up.

So, FeeqSays Network has 25 Pair of Concert Passes to give away!

What you need to do is:
1- Blog about the Free Giveaway Passes on your blog and start vote your favourite video (#1 or #2 or #3) and tell me why you like it. (Please go to FeeqSays to watch the video)
2- You need to add FeeqSays Network link.
3- The blogpost must up before 1st of July 2010, Thursday 10am.
4- Email the URL link of your blogpost to feeq_2009@hotmail.com with subject: I want Nike Concert Passes!
5- The winner will be inform through an email.
6- 5 winners will be select based on their creativity which is pair of passes will be given out.

GOOD LUCK~

Read more...

Busy Woman

saje nak poyo.
dah dapat kerja dah.

takdela banyak
tapi BANYAK NAK BELAJAR

hee..

ingat dah graduate, tak perlu nak belajar lagi ke?
it's totally wrong!

rasa macam tak tau apeape pon ni..
menakutkan..

ape yang saye belajar 4 tahun ni?
T__T

ok dah.
busy busy :p

Read more...

Entry paling banyak gambar~ Layan~

Sementara tunggu semua pics habis loading,
Rina nasihatkan korang pergi bancuh kopi sekejap
heee
bestt, berbaloi tunggu :p

SCROLL DAN PERHATIKAN~
.
.
.
 

























































Human beings are such small creatures, aren't they?
Hence, treasure every moment..
Broaden your view..
Broaden your mind..
Always be happy to welcome the coming of the new day..
Enjoy the Sunshine..
Always look at the brighter side of things..

^__^

Read more...

Tag from Miemoozie~~*


err, rina ambil gambar ni takpe ye Miemoozie :)

Tag ini memerlukan Rina cerita 20 things about myself~~

(1)
Nama saya Rina =P
Kalau tak tahu lagi memanglah~

(2)
Suka soft color esp pink and white

(3)
Sangat suka budakbudak

(4)
Ada bela seekor kancil.
tak percaya sudah hehe

(5)
anak tunggal tapi tak manja
ok fine, manja sikit but not spoiled k lala

(6)
ada online bisnes
*sempat promote lagi*

(7)
suka shopping. window shopping pun jadila~

(8)
suka outdoor activities.
sports, jalanjalan, etc.

(9)
setia.
setia dalam persahabatan
setia dalam percintaan
wiwitt ;pp

(10)
boleh jadi pendiam
boleh jadi banyak cakap
*depends*

(11)
family first

(12)
kadangkadang suka bersendiri

(13)
Sangat suka tengok movies, series,cartoon, ok power I dah 150!

(14)
suka jalanjalan cari makan hehe

(15)
nak diet tapi selalu gagal :p

(16)
love feminine style

(17)
tak suka jadi engineer tapi ada degree in engineering =_="

(18)
bercitacita mahu buka tadika

(19)
suka masak tapi tak reti masak haha

(20)
cakap laju 80km/j

ok sekian terima kasih.

tag siapa ye?
tag awak yang guna laptop acer. ye awak. hee

Tata~*

Read more...

Monday, June 28, 2010

ok dah pukul 4

lagi 2 jam ye kawankawan
saya akan balik ke rumah

rasa macam datang opis untuk berblogging
kemudian balik.

akhir bulan terima gaji

seronok jugak kan?

zzz

Read more...

Lucky Draw by Shasha!

shasha


Sapesape yang dah join Lucky Draw by Rina, bolehla join lucky draw by shasha plak
heee

hadiah yang ditawarkan RM50, bestt

hihi

jomjom join
klik sini

harus tag 2 orang

rina tag :


buat tau ^^

Read more...

Award from ochbella~~

Entry seterusnya mengenai award dari ochbella
kawan baru rina ni hihi
taniah ochbella kerana berjaya masuk dalam link list rina :p
*bajet blog ni macam blog artis*
hihi



OPPSSS

BUKAN 1 JE AWARD, MALAH 2 AWARD DARI DIA!!
capslock siap
bangga ni, ingat senang ke dapat award
*senang je zzz tapi untuk rina takdela senang mana hehe*

award ni macam tanda ingatan dari blogger lain terhadap anda tauu
haa.kira bella rindu rina lah tu hikss
cayang bella
*tibetibe*

macam biasa, mesti ada tag beserta dengan award

TAG PERTAMA


1.Anda mesti memuji si pemberi award.

eh eh. belum apaapa lagi dah kena puji ke hihi
takpe, bagi chance
hai bella, cantik dan manislah tahi lalat u, boleh i curi??
hihi..sweeettt tauu. korang kena pergi sendiri tengok blog dia baru tau betapa sweettchh nye bella ni
^__^

2.Sila beri award ini kepada 10 bloggers yang lain.

adess, ramainya.
haa, sapesape yang baca ni pada tarikh 28 June dan memakai baju yang ada color white,
anda layak menerima award ini
hahahaha
boleh tak gitu?

3.Anda mesti memberitahu kepada 10 blogger tadi.

mereka sendiri sudah tahu ^_^

4.Bagaimana anda boleh digelar sebagai blog yang best, great.

nak buat macam mana, saye memang besh pon sejak azali
email saya pun rina_besh
:8)
*sila lempang 360 darjah*


TAG KEDUA

1. Apa yang bermain di fikiran anda sekarang ini ?
bosan betul kerja ni...zzzzz

2. Apakah nama samaran anda ?
rina

3. Berikan tiga (3) orang yang anda sayang ?
mak, abah, mereka
4. Panggilan untuk si dia ?
dia yang mana satu haha

5. Hadiah yang anda impikan daripada seseorang yang istimewa ?
macam pernah ku jawab soalan ini
taknak jawab dah :P

6. Blog manakah yang anda suka lawati ?
yang dalam blog list saya, memang saya suka pergi ^_^

7.Tag kan kepada 15 orang rakan blogger anda ?
wa yang ni lagi melampau.15 dia nak.

ok, sape yang berjaya habiskan baca 1 entry ini, anda memang layak terima :)

Tata~*

Read more...

Rina is blogwalking~~

Takder kerja lagi kot hari ni..
so, rina buatbuat rajin depan komputer padahal tengah sibuk blogwalking ke blog orang hihi

ingat nak tambah link blog dalam blog list rina,
senang nak blogwalking :)

mulamula dulu rasa tah pape je blogwalking ni
tapi best pulak if u want to kill the time hee

kalau ada entry best, stop lama sikit, amik link letak dalam blog list
kalau macam tak menarik perhatian rina sangat, rina just pass by and say hye jela

ala, its normal la kan..
macam u all, sure ada setengah yang rasa best nak baca entry rina
ada setengah yang rasa mengarut je hihi

whatever it is, still up your traffic right :p

eh. semalam world cup, england vs german best kan?
rina bukan ambil tahu world cup ni
tapi best gak layan bola ni kadangkadang
dapat besorak ngan mak dan abah hihi
i love them sooo much lah!

sebab semalam German main macam best je, rina sokong German la~
German akan menjuarai Piala Dunia 2010! *semangat tibatiba*
saje sukasuka. baru best ada pasukan yang disokong.
sebab semua blogger ada sokong pasukan masingmasing
tak percaya klik sini



ok dah. jom buatbuat bizi.

Tata~*

Read more...

Sunday, June 27, 2010

Best layan adnan sempit the series weekend ni hehe

rina rasa semua tahu cerita Adnan Sempit kan?

best sangat.
lawak ori hehe

maybe ada yang taktau, Adnan Sempit ada series gak.
di astro Warna tak silap
dah episod 12

kalau sapesape nak layan direct
boleh tengok di Youtube channel kyazid85pc1
ada tvshow Spontan lagi

nak download pun boleh di blog rekrazie

Laughter is the best medicine ツ

Read more...

McD free nyum nyum~

Jumaat lepas, salah sorang ofismate rina belanja McD.
mulamula nak belanja KFC tapi tukar jadi McD pulak

sedappp
makanan free memang semua sedap

ni antara ofismate rina, tengah makan di pentri
teringat kenangan internship di TNBES

dorang memang baikbaik
cuma rina rasa macam bosan sikit. kerja as a product engineer takbest kot
tah.
maybe belum start betulbetul kerja lagi.
takpe. try dulu.

kalau dekat opis, tak boleh bukak FB. kalau nak bukak kena guna Wifi curi-curi dari laptop :p
tapi kadangkkadang Wifi tak on.
so rina rajinla pergi melawat blogblog orang.

so, nak tunggu nick rina menjelma during weekdays je la k.
weekend busy. eceh. padahal duk umah je :p

BTW, rina nak wish HAPPY BIRTHDAY to my twin, Fariz


single & available ni. sapesape nak kenal boleh lah contact saya hahaha

to my twin, may all ur wishes come true :)

 Please jangan tanye kenapa twin muka tak sama hehe


sekian untuk harini, boring kan entry saya hehe
bai~

Read more...

Saturday, June 26, 2010

Iljimae - 18 bintang rina bagi!

Iljimae adalah salah satu k-drama yang rina baruuu je habis tengok.
Animated Emoticons
kepada yang tak tengok lagi, rina wajibkan tengok!  Animated EmoticonsAnimated Emoticons



Iljimae ni macam historical story sikit.
Korean history.
tapi memang best!
Animated Emoticons
ada lawan-lawan kungfu
 Animated Emoticons
ada kisah cinta yang sadiss
 Animated Emoticons
ada lawaklawak yang boleh tecabut usus perut hehe *over*
Animated Emoticons
tak klasik pun cara penceritaan dia.
cerita ni, diterbitkan tahun 2008.

kisah dia mengenai, seorang anak muda ni nak membalas dendam atas kematian ibu bapa dia.
so dia menjadi pencuri, yang diberi gelaran Iljimae.
kenapa dia menjadi pencuri?
tengok sendiri. Animated Emoticons

HERO dia adalah sangat hensem, macho, klaka, kiut, dan sebagainya 

Animated Emoticons



nama hero ni, Lee Jun Ki 
lahir tahun 1982, 5 tahun tua dari rina
ok nak pergi ngorat sekarang
hihihiAnimated Emoticons


tengok, dia dah malu.
apela korang ni Animated Emoticons

kalau korang nak download, boleh download di sini
 amik yang Iljimae.E01.KOR.080521.HDTV.XViD-Ental.avi
yang ada Ental. jangan download Return of Iljimae lak, tu cerita lain.


tapi korang kene tahu camne nak download guna torrent.
kalau tak tahu, rina ada buat tutorial di sini

selamat menonton!
Animated Emoticons

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top