Saturday, August 14, 2010

Al Kisah Hari Ketiga Berpuasa

Hari pertama dan kedua, rina sekeluarga berbuka secara sederhana je
makan ber tiga je pon
(Rina anak tunggal kalau ada yang tak tahu lagi)

so makan nasi dengan 2,3 lauk dah cukup

tapi hari ketiga lain sikit

.
.
.

Dalam pukul 10 pagi, Mak sms.
"Mak buat beehon ok tak? Tak payah masak nasik"

Pelik kejap. tak pernah pernah Mak tanya pendapat.
selalunya, ikut Mak je nak masak apa
rina dan Abah no hal je

Tapi bila Mak dah tanya ni, mula la perangai mengada datang hehehe!
"Buat beehon sup Mak."

Mak balas,
"Beehon sup takde bahan. Mak buat Beehon goreng"

anak yang mengada ini balas balik
"Macam teringin berkuah..teringin laksa"

Tapi Mak kurang sikit bab laksa ni, 
"Beli la nanti balik. Kat depan tu ada laksa sedap"

Rina balas,
"OK :)"

so, dalam kepala dah terbayang bayang laksa.
dalam hidung, terbau bau laksa.
dalam mulut, terasa macam laksa masuk.
tepi telinga, macam ada orang bisik "laksa~ laksa~"

Tiba tiba dalam pukul 4 p.m dapat sms dari Mak
"Mah dah goreng beehon dan masak sambal udang. tak payah beli laksa. next time ok?"

T_____________T

rasa hancur luluh hati.
kempunan
bagai laksa berlari lari meninggalkan rina

tapi takpelah..Mak dah masak banyak..kan..

pukul 5 rina pon balik
dekat nak sampai rumah, rina memang akan lalu tempat pakcik jual laksa tu
terussss terbau laksa walaupun masa tu dalam kereta lagi, tingkap tutup rapat
tapi bau tu memang tebayang
hehehe

akhirnya, tanpa disengajakan, rina pon beli sebungkus laksa :p

Bila sampai rumah, apa lagi, kene marah lah ngan Mak
Hihihi!
sorii Mak! Mengidam pulak!

^o^

so semalam, memang banyaklah makanan terlebih :p

nak tunjuk sikit


Makanan untuk 3 orang :p


Food presentation tak berapa menarik, tapi rasa adalah awesome :p
Sambal udang, Kurma ayam semalam hehe, Telur masin, Beehon goreng

 Laksa rina hehe

 Kuih muih. rina tak minat sangat. Mak dan Abah la suka betul kuih kuih


Air Tembikai - terbaik dari ladang hehe
masa 1st and 2nd day, Abah buat Honeydew juice.
hari ke 3 dan 4 jus Tembikai

Lepas tu, rina ada request jus Mangga plak =D
nyum nyum!!

Memang kekenyangan
Minum air Tembikai segelas, dah cukup kenyang
Laksa, separuh pun tak sampai.
Nasik sejemput sebab kena gak makan nasik kalau tak rasa tak lengkap hidup hihi

tapi kenyang macam makan seperiuk nasik je..

isk..lepas ni dah tak boleh jadi camni lagi..
membazir je..:p

hari ni rancang nak pergi Bazaar Ramadhan.

mintak mintak nafsu terkawal lah
hihi

^___^

6 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

iqbalsyarie 14/8/10 5:52 AM  

menarik.Thanks...nanti petang saya buat 1 entry pasal 'pergi ke bazar ramadhan' dan entry,'jgn berbuka puasa dgn rina'..huhahahahaha
Bulan puasa kita perlukan makanan rohani,kan?Mind to eat? :)

Bert 14/8/10 2:32 PM  

ni kalo x habis ni bole la passing2 kat umah bujang ye...ekekek

Rina (◕‿◕)✿ 14/8/10 2:52 PM  

hehe. jauh tu nak pass :p

cimon 18/8/10 1:09 AM  

banyak nyer kuantiti lauk-pauk utk 3 orang jek...

nie da tahap boleyy buat kenduri berjemaah rumah lelaki2 bujangan yg kelaparan tahap otromen!!

hehe (^v^)

p/s: Selamat Berbuka Pose

Rina (◕‿◕)✿ 18/8/10 9:50 AM  

heheh. tula..terbanyak plak! :p org bujang pegi beli kt param je k :p

slmt bebuke pose juge ^__^

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top