Friday, August 20, 2010

Second time ke Param - Failed!

First time pergi ke Bazaar Ramadhan (Param) pada puasa ke- 4 (tak silap),
rina berjaya mengawal nafsu dengan hanya membeli nasi kerabu dan cendol saje..

Semalam, rina dan mak pergi ke Param buat kali kedua, rina failed! dalam mengawal nafsu serakah 

rina dah terbeli 3 jenis makanan

Nasi Lemak lauk ayam
yang memang dah tentu akan kenyang sampai tak boleh berdiri

Roti Bom
bukan apa..rina mengidam lepas tengok entry Gie tentang makanan favourite dia..
terasa sudah bertahun lamanya tak makan roti bom *over*

Rangka Ayam
ini rina mengidam masa first time pergi Param tapi tak jumpa
so macam, rugi kalau tak beli hehehe!
tapi rasa tak patut beli kalau untuk makan sendiri..sebab rina makan part tepi je..

sebenarnya, rina aim nak beli sejenis kuih ni pada mulanya

nama kuih tu, kuih Lompat Tikam


korang pernah dengar atau tengok tak kuih ni?

Rina tak pernahhh! 
tengok dari blog sorang ni laaa..buat rina mengidam
(tuan blog tak kasi promote blog dia :p)

So rina pon semangat ronda satu Param mencari cari kuih ni

bila terjumpa seakan akan sama, terus rina tanya

"Kak..ni kuih apa?"
"Ni Puteri Mandi dik"

"Ni apa nama kuih ni ek kak?"
"Ni Badak Berendam dik"

"Yang ni kuih apa kak?"
"Ni bukan kuih dik, ni ayam percik"

:p

tanya tanya tak jumpa..
so dengan perasaan kecewa rina pon berlalu pergi bersama sama Nasi Lemak Lauk Ayam, Roti Bom dan Rangka Ayam di tangan.

P/s : Korang pernah dengar tak Param? Pernah kannnn?? hehehe

P/s/s : Semua yang rina beli at last tak habis pun..huhu..suka syaitan T__T

P/s/s/s : rina mengidam je, tak mengandung okey =_="



29 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

HaNTwO 20/8/10 10:08 AM  

kuatnya makan..hehehe

Atia Adina 20/8/10 10:17 AM  

param????ni first time dengar

Rina (◕‿◕)✿ 20/8/10 10:18 AM  

Hantwo : well. perut rina stretchable hehehe :p

atia : ala xpna dgr kee..T_T

azzey 20/8/10 10:30 AM  

rina: mmg kena disiplin sungguh2 klu pg PARAM NIH.....sEDAP LOMPAT TIKAM TU KN.....

Hamzah Ian 20/8/10 10:30 AM  

buat ayat param.. param betol.. keparaman..

♥PrinCeSs KellY Eun♥ 20/8/10 10:32 AM  

sis rinaaa.,,,,owh sis rina,,param itu bahasa apa ya,,kat sabah ta penah dengar pown,,,^-^,,,gitau saya boleh???hehe

Rina (◕‿◕)✿ 20/8/10 10:42 AM  

azzey : betol2..kene ttp mate je..xtauu..rina xpnah mkn..dgr n tgk pn x..

hamzah : hehe..apetu? @_@

kelly : tu singkatan bagi Pasar Ramadhan kot -> param :p

MieZa 20/8/10 10:54 AM  

rina...org pon tak pernah dgr dan mkn kuih lompat tikam...=P

Hazzy Ishak 20/8/10 11:07 AM  

nampak kuih ni semalam, tapi tak pernah makan. takut beli tak sedap pulak

Rina (◕‿◕)✿ 20/8/10 11:09 AM  

mieza : yey! sep sikit! hehe :D

hazzy : yekee bazar mane tu

adah,  20/8/10 11:23 AM  

rina,kuih lompat tikam tu makanan kelate,klo param kt klate msti bnyk je..param kt psr mlm kt shell yg slalu kte g tu de jual,ari tu ak g nmpk de org jual,hehe!!!

Vanilla Popsicle 20/8/10 11:25 AM  

ni bukan kuih orang pantai timur ke? hehe.


param aku tak pernah dengar :P

MuNsYi SaMa 20/8/10 11:42 AM  

uish. jgn mmbazir mase berbuka. hehe

btw, to answer ur question on my blog, u shud read this post.

http://frank-hasan.blogspot.com/2009/08/10-fakta-dan-auta-berkaitan-puasa-yang.html

http://frank-hasan.blogspot.com/2010/08/ramadhan-dan-aku.html

have a blast Ramadhan. :)

Rina (◕‿◕)✿ 20/8/10 11:47 AM  

adah : yekee! ni ak nak g param shell skrg jgak heheh

popsicle : a ah kot. kueh klate..xpe2. boleh stat panggil param skrg hihi

munsyi : hihi..tahu...TERR :p ok, ill read it later. thanks ^__^

FyZa 20/8/10 11:54 AM  

huhu bnyk gak beli 2..prnh gak dgr kuih 2 tp x pernah mkn..lompat tikam..sempoi ja nama..hoho

Rina (◕‿◕)✿ 20/8/10 12:13 PM  

hehe..tula..beli 1 da ckp sbnrnye..pelikkan nme dia..sgt curious nak rase!

Hamzah Ian 20/8/10 12:32 PM  

name die aku tak ingt.. tp penah la mkn.. mmg best

little black dress 20/8/10 12:57 PM  

seronok tgk juadah kat param..
yummy..rase mao bli sume jer kn?
muahaha~

Rina (◕‿◕)✿ 20/8/10 2:56 PM  

Hamzah : teringinnye...~

little black dress: hehe tau takpe :D

☺[ai][sUmi]☺Chan 20/8/10 3:28 PM  

huyooO~ tgk jer nmpak lapar.. kale dia sgt menarik.. ayah selalu beli..

Rina (◕‿◕)✿ 20/8/10 3:40 PM  

parent rina pun xpnah tahu kueh ni T_T

cimon 20/8/10 4:27 PM  

dulu mak cimon biase makan kuih lompat tikam nie...best jugak!

selalu jugak cimon nampak kat bazar sini kuih nie...tapi...nampak mcm xsedap jek...xseperti gambar dlm entry tuh! (T_T)huhu

anyway...jgn tamak2 bile membeli...sayangg sgat kalo membazir tau!

hehe (^v^)

Rina (◕‿◕)✿ 20/8/10 4:29 PM  

yeke...ni yg nk g kelantan ni hehe..

baiklah hihi..skali je pasni x buat lagi :p

^__^

Linglung 20/8/10 10:20 PM  

PARAM- pasar ramadhan

gua pernah cuba2 juga nak makan rangka ayam, tapi gua jadi xpaham..gua keliru..apakah faedah makan rangka ayam tu..sila jelaskan..sekali tu je gua layan rangka ayam, lps tu mmg dah tak mahu lagi dah

lompat tikam best! nnt pergi param bawak signboard la sng tulis besar2 'saya nak cari kuih lompat tikam', nnt sure ada peniaga yg panggil lu soh dtg beli..amacam? bernas tak idea gua?

Rina (◕‿◕)✿ 20/8/10 11:57 PM  

yes. pandai !

hahahah, rina pon xsure, mcm mencabar sikit nak carik isi. carik penat2 dpt sikit je. so makan sikit. ksimpulannye, baik untuk diet tapi teringin nak mkn ayam greng :p

hah! idea terbaik. linglung try dulu bagi contoh sket, then rina ikot :p

~^CoKLaTsToBeRi^~ 21/8/10 10:02 AM  

nak jugak. Param! woot2.. Hihi. Lepas ni akan selalu guna perkataan tu.

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top