Tuesday, August 24, 2010

Blog lama tahun 2005 - sebelum masuk UNITEN lagi

Baru baru ni ada seorang kawan menegur rina di Yahoo Messenger
dah lama dah nick tu add, tapi baru je tegur
lebih kurang macam ni la perbualan kami


Kawan : Hi Rina
Rina : Hi Kawan. Sape ni ye?
Kawan : Saya Kawan.
Rina : Oh. yang add di facebook tu ke? *student Uniten thats why rina approve*
Kawan : Ha ah..tapi saya dapat email awak dari blog lama awak tentang Usrah tu
Rina : Blog tentang Usrah? Oh...yang **** tu ek?
Kawan : A ah kot. sekarang tulis blog lagi kan? ada publish kat facebook.
Rina : a ah..

teruss teringat kat blog lama, rina pon bukak dan baca kembali

dulu dulu, masa zaman after SPM, lebih kurang 5 tahun yang lalu,
rina ada buat blog jugak sekejap.

tapi tulis sikit sikit je time tu. 
dari waktu lepas SPM sampai awal awal di UNITEN.
masa tu join Usrah under PPI (Persatuan Pengajian Islam)
so rina ada share sikit tentang isi isi Usrah.

masa lepas SPM memang bosan lah.
bosan cuti lama. dah lah tak dapat PKN *kecewa*
nak apply mak tak kasi. semangat tak rina? hehe!

rina nak share lah satu post after dapat result SPM ni
*URL blog lama taknak bagitahu :p*

ini adalah entry copy paste yang dulu secara sebijik sebijik without edit hehe
so abaikan penggunaan bahasa yang berbeza dari sekarang :p


*****************************************************************************

IMPIANKU (5 May 2005)
Assalammualaikum

impiankuu..<–ahaks! x pasal2 je kasik tajuk ni..hihi..buhrinlaa.so aku ingat nak tulih pasal future plan aku rr kat blog yang x bape besh ni..

Dulu..b4 dpt result SPM..aku ade pikir2..pasni..ape aku nak jadik yer.. so..aku wat decision..kalu spm aku sme A1..aku nak amik doktor..kalu sederhana..aku amik engineer..kalu kurang sket dr sederhana..aku amik cikgu..kalu hancus..hikhik..xnak pikir r..

tetibee..dptlak..7a1 2a2..isk..Alhamdulillah sgt2 pasal aku x expect aku dpt result cenggini!! aku ingat aku dpt 17a1..hikhik..juz kddin’

aku pon wat keputusan nak jadik engineerr..sbenarnye..x minat pun..but aku rase aku bley berjaye..sbab aku okey gak in math n fizik(ye kot)…minat tu boley datang kemudian (dipetik dr kate² pengetua MRSMKK)

walaupun teselit jauh kat hati..tingin nak jadik Dr..tapi aku x sggup take risk..ahakss..susah woo..jadik dr..hihi

so..dengan keyakinan yg jitu (ce wah!) aku nak jadik engineerr..tapi aku rase aku xnak jadik engineer selame2 nyee..aku nak amik master..pastuh jadik lecturer..okey x? hihi..rase2nye..aku ni bejiwa pendidik sket..:)

pastuh aku ade gak angan2 nak bukak tadika..xpun nursery kee..besh gakk..leh rr aku jadik suri rumah tangge sambil jadik businesswoman yang berjaye!! hikhik..jauh tol pandangan aku yek.. tapi yg ni memang angan2 aku dari kecik2 agi..dan angan2 ni jadik impian dan cite2 aku biler aku dah besar..:)

tu je kot..future plan aku..:) hope jadik kenyataan impian aku yang tulus murni ni..hihi..:p

okies..tata..titi..tutu..

 *****************************************************************************

bila baca balik memang tak berubah kot impian sampai sekarang!

harap harap apa yang rina impikan menjadi kenyataan satu hari nanti, InsyaAllah..

^__^

18 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

HaNTwO 24/8/10 11:26 AM  

hahahah so sweet..engineer yang terbaik..

kata kila 24/8/10 11:27 AM  

kila doakan taw;)

˙·•♥ NaJwA .QaSeH ♥•·˙ 24/8/10 11:38 AM  

moga impian menjadi kenyataan..
amin.. :)

eima 24/8/10 11:39 AM  

dah bakal engineer dah pun ... TNB mana dpt ari tuh ??
selamat bekerja Rina

batch bila ek ... adek eima pun uniten gak tp bangi la ... die amik Degree Electric Power kot ..lebih kurang la ...

Che Armster 24/8/10 11:56 AM  

innocentnye entry 5 tahun lepas :P

Rina (◕‿◕)✿ 24/8/10 12:15 PM  

hantwo : hihi...mne terbaik *malu2 kambing*

kila : thankss kila =*

najwa : amin..ya rabbal al amin..:)

eima : hehe..skrg pn engineer ni, tnb mane xtau lagi..oo yeke.. tahun ke bape tu? pmpuan laki?

che arm : yeke. dulu mcm lg ganas2 je hehe

Linglung 24/8/10 12:57 PM  

ok bagus. nnt kalau nak keje engineer lu bgtau gua. gua boleh rekemen masuk tempat gua skrg :)

Rina (◕‿◕)✿ 24/8/10 1:02 PM  

hehe..da dpt dah kje..tenkyu for the offer ^___^

Hamzah Ian 24/8/10 1:03 PM  

fuhyooo rina... nice la.. cun2..

bile nak kawin??

cimon 24/8/10 1:15 PM  

hai cikgu tadika...bile boleyy antar anak2 i nursery dgn u nie?

hehehe (^v^)

Rina (◕‿◕)✿ 24/8/10 1:46 PM  

hamzah : hehe. tu takde lg dlm perancangan :p

cimon : tggu lg 10 thn lg, buat lg 1 anak ok :p

LiFe KaMi 24/8/10 3:54 PM  

wah result yg bagus.. semoga dpt mengejar impian dgn baik..

m!da BucHuxX 24/8/10 4:18 PM  

waaa...
mengulit kenangan dan angan2..

Rina (◕‿◕)✿ 24/8/10 4:35 PM  

Life Kami : alhamdulillah..terima kasih..^__^

mida : hihi..best kan bile teringat balik :D so dont stop blogging :D

MieZa 24/8/10 4:52 PM  

wah...sweet jer =)

Hasrol Nizam 24/8/10 4:54 PM  

engineer apa ye? setiap orang ada impian kan.. :D itu yang buat kita keep moving forward.. even situasi dia lain sket dari skrang..

Pendapat anda?
Awak, boleh pakai purdah tak?

iqbalsyarie 24/8/10 5:05 PM  

Wah..wah..wah...masa tgh kecil2~tapi time tu da 20 tahun belum ek?

Cerita terbaru di blog:"saya nak kawin"

Rina (◕‿◕)✿ 24/8/10 6:20 PM  

Mieza : hehe..ape yg sweet :D

hasrol nizam : betul2..dont ever give up :) time tu pk nak engineer electronic tp after a year, rina tuka electric power.

iqbal : belum lagi 20..18 mase tu..muda dr iqbal hehehe

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top