Friday, August 13, 2010

Pesanan buat dia yang menjalinkan hubungan sejenis (Gay)

Rina tak tahu, dia akan baca atau tidak..
tapi rina tak tahu macam mana nak menegur dia..

dia..kawan rina masa sekolah menengah rendah
dulu..dia memang jenis lelaki yang agak lembut..
tapi dia baik..dan best untuk dibuat kawan

tapi rina takdela rapat sangat sangat, cuma kami satu Keluarga Pelajar selama 3 tahun

Baru baru ni, rina tengok di facebook, lain macam je..

macam dia menaruh perasaan dengan kaum sejenis..
buat status married dengan kaum sejenis..
gambar gambar dengan pasangan dia pun macam pasangan bahagia..

*Gambar sekadar Hiasan*

kalau dia baca, dia kena tahu, rina tak berniat nak memalu kan dia
kalau itu niat rina, sure rina letak je nama dia kat sini kan?

cuma rina nak beri sedikit peringatan buat dia yang pernah menjadi kawan rina

yer..rina tau rina tak layak nak beri dia peringatan
dan mesti dah ramai yang menasihati dia kot
tapi, rina tengok, ada je kawan kawan dia yang beri sokongan
kawan kawan perempuan yang bertudung pula tu

tapi sedar tak dia, apa yang dia lakukan sangat sangat menakutkan?
sangat sangat dimurkai Allah?

rina pasti dia ada asas ilmu agama
dia puasa, dia solat

Emm..maybe susah kot kalau memang naluri dah macam tu..
tapi cuba anggap tu macam ujian dari Allah..
macam orang buta, papa kedana, kudung, sakit kanser
pun susah jugak kan?

tapi itu semua ujian dari Allah

cuba berusaha, jumpa pakar psikologi ke? jumpa ustaz ke?
solat kusyuk kusyuk minta petunjuk Allah ke?

jangan ikutkan nafsu tu..

Ingat, kehidupan di dunia ni sementara je
akhirat yang selama nya

cuba bayangkan neraka yang menanti

*Gambar sekadar Hiasan*

sure rasa takut gila nak beraja kan nafsu kan?

Chaiyo Chaiyo!
Rina doakan dia akan berubah sebelum terlambat
Semoga Allah beri petunjuk dan hidayahNya kepada dia, rina dan para sahabat sekalian
Aminnnnnn

Nabi Muhammad S.A.W bersabda, maksudnya : "Perkara yang paling aku takuti menimpa ke atasmu adalah perbuatan kaum Luth. Dilaknati mereka yang melakukan perbuatan seumpama kaum Luth."
- Hadith Riwayat Ibn Majah, at-Tirmidzi dan al-Hakim

Source :Cahaya Cinta


P/s : Tiba tiba rina plak rasa takut T___T

15 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

nur'ain,  13/8/10 1:49 PM  

awk seorang yg concern.
smoga dia smpt berubah sebelum terlewat.

Rina (◕‿◕)✿ 13/8/10 2:29 PM  

kwn sendiri ofkos rs risau sikit..
aminnnn :)

Che Armster 13/8/10 2:38 PM  

baiknya cik Rina ni concern kat kawan2 dia..

BTW Aku dah bangun pagi OK! hahahahhahaha

Rina (◕‿◕)✿ 13/8/10 2:47 PM  

mne ade..tgo menego kan 1 kwajipan hehe

yelahhh, pcaye sgt :p

Cik Nurul 13/8/10 3:07 PM  

salam perkenalan...thanks sudi singgah rumah kita...kita exchange link nak??

Rina (◕‿◕)✿ 13/8/10 3:16 PM  

salam pekenalan..boleh je ^__^

Atia Adina 13/8/10 3:18 PM  

Salam Ramadan...
Cantik a blog nih.

Haah saya pun ada ramai kawan2 yang x betul ni..Ada mamat sorang nih da siap jadi fashion designer dah pun..tapi perwatakan da x rupa lelaki la...

Rina (◕‿◕)✿ 13/8/10 3:32 PM  

thanks.

tula..open je kan dorang..
mcm dah tak kisah ape org cakap.

iqbalsyarie 13/8/10 3:33 PM  

sgt berhikmah!Tahniah rina.Moga Allah terima amal ikhlas ini.
Saya pun takut juga baca entry ni~sejujurnya,entry ni paling menakutkan~hehe
Bulan puasa kita perlukan makanan rohani,kan?Mind to eat? :)

btw,a superb article.short and simple ;)

Rina (◕‿◕)✿ 13/8/10 6:32 PM  

ehehe..yela..slalu entry lgsung x bepengajaran..

waa tkuut..bile nk brubah ni T___T

shidasyakirin 13/8/10 10:41 PM  

tak ptt btl kawan2 die bg dorongan pd perkara yang terang2 slh..huhu..apakah sbb nak jaga ati kwn semata?? yang sonsang jugak dipilih..:(
ape pun doa jelah yg terbaik utk kawan Rina.

Aidi-Safuan 14/8/10 12:20 AM  

ala, relationship status tuh main2 jer kot. ramai jer aku tengok member aku yang in a relationship dengan sama jantina. main2 jer tuh..

Rina (◕‿◕)✿ 14/8/10 9:22 AM  

shida : tula..rina pon pelik..bajet dorg open minded kot..

aidi : alhamdulillah kalau betul mcm tu

syima 18/8/10 2:17 AM  

Macam dapat agak je sape sis...huhu
harap2 dye berubah 1 hari nanti =)

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top